Lite ledighet blandat med jobb.

Sitter här och känner att det är skönt att man har en ledig helg. Jag har fixat lite med julklapparna. Jag brukar spendera en tusenlapp på julklappar, inte mycket mer än så. Jag vägrar att stressa runt, köpa massor med mat och julstöka bara för att man ska få fira julafton på någon traditionsenligt sätt.
 
Jul firar jag på något sätt. De senaste åren har jag antingen firat jul med pappa, hans fru och mina syskon. Eller så har jag helt enkelt suttit här hemma själv. Någon jul vet jag att jag har jobbat. Det kommer jag inte att göra i år på självaste julafton, men det blir lite jobb under dagarna innan jul och säkert också efter. Jag blandar lite jobb med en hel del ledighet i år.
 
För mig spelar det ingen roll hur det blir på julafton eller vad jag gör under mellandagarna. Jag känner inte att detta med julen är något speciellt som man måste fira på något sätt speciellt sätt. Jag tror inte heller att någon av mina närmaste bryr sig heller. Jag minns ett år hur självaste julafton blev. Jag  jobba några timmar under förmiddagen. Sen åkte jag hem till pappa. Syrran var på besök, men hon  skulle iväg och jobba några timmar. När syrran kom tillbaka så drog pappa iväg hem till en familj och lekte tomte. Sen kom han tillbaka och en liten stund var vi alla samlade innan pappas fru och brorsan skulle iväg på något (jag minns inte vad). Så kan en julafton se ut med min familj och det är mer regel än undantag att vi inte firar jul på "vanligt" sätt än att vi gör det. Ibland träffas vi inte alls, men det är ingen som mår dåligt av det. Alla gör som dom vill liksom, även på jul.
 
Jag vet att det finns många som är ensamma på jul och kanske mår dåligt av detta. Jag har varit ensam många gånger på just jul, men jag mår absolut inte dåligt av det. Jag kan tycka att det är mysigt och bara sitta här hemma på jul. Jag träffar såklart gärna mina allra närmaste på julafton, men om man inte gör det så är det inget som jag mår dåligt av. 
 
 
 
Igår hade jag en väldigt lång dag av arbete. Fast det kändes ändå inte som att den var så lång eftersom jag inte behövde gå upp på morgonen. Dessutom tänkte jag mycket på hur mycket jag trivs med att jobba som jag nu gör. Jag trivs med känslan att slippa tvinga mig upp tidigt på morgonen. Jag går upp när jag vaknar och jag hinner de jag har att göra under dagen och sen kan man jobba också. 
 
När man under den sena kvällen sen sitter på någon hållplats och väntar in avgångstiden så kan det kännas lite som om man är den enda människan i världen som jobbar då. Det är ju naturligtvis inte så, fast på vissa ställen där jag står med bussen mitt i natten kan det ju vara helt öde just sent på kvällen. Men jag gillar den känlan som man får av att vara mitt ute i något som vid tillfället då jag jobbar och tjänar pengar liknar ingemansland. Det är tyst och stilla. Inte en männsika så långt man kan se, men jag jobbar i alla fall.  
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE