Pengar och inga mer pengar

 Hur ska jag klara av att fixa min privatekonomiska dröm? Den frågan har jag funderat på länge. Min dröm handlar inte om att jag ska bli speciellt rik. Rikedom för mig  handlar inte speciellt mycket om pengar. Det har naturligvis med pengar att göra, men för mig spelar andra saker också roll. Min åsikt är att jag hellre jobbar mindre,  tjänar lite mindre och mår bra. Det känns viktigare än att jobba hårt som fan dygnet runt, tjäna massor av pengar och kanske bli allvarligt sjuk i "förtid" pga av att man jobbar för mycket. Jag tänker aldrig ta chansen att tjäna mycket pengar om jag samtidigt måste försumma min hälsa. Då tjänar jag hellre lite mindre och ser till attförsöka ha en god hälsa.
 
Rikedom för mig är också när man känner att man är nöjd med det man har. Kanske är det också när man är nöjd med de man har gjort? Jag vill ha mycket fritid, min lediga tid värderar jag högt. Om jag har möjlighet att ta mycket ledigt och ändå klara mig bra på de pengar jag har, då känner jag mig nöjd. Nöjd är ordet. Fanns det något jag tänkte mycket på under detta året så var det att jag skulle bli nöjd med min privatekonomiska situation för att sen inte behöva bry mig så mycket om pengar.
 
Jag började direkt att göra saker i början av detta året. Egentligen var det ganska enkelt. Jag skulle köpa och sen tjäna pengar på att sälja. Ofta hade jag redan en köpare till det jag köpte innan jag ens själv hade köpt det jag sen skulle sälja. I början gick det otroligt bra. Jag trodde nästan att jag skulle fixa min privatekonomiska dröm på typ ett halvår istället för ett år. Jag köpte och sålde i en rasande fart och hur lätt som helst tjänade jag extra pengar. Det var riktigt coolt i början där. Men sen när det hade gått ett tag och allt inte riktigt gick lika bra. Då kände jag nästan direkt att detta inte var lika roligt längre. Målet var ju ändå att dra in några hundra tusen i extrapengar under detta året. Det är ju inte helt enkelt för mig att bara fixa det hur lätt som helst.  Jag kan nog säga  att det på ett sätt bara är tur att jag nu sitter här idag och har förverkligad min privatekonomiska dröm. Jag har fixat detta i år bara för att jag helt enkelt misslyckades med att sabba allt. De finns i alla fall ett tillfälle där jag kommer ihåg att jag redan hade gett upp och där jag istället för att slutföra denna grej bara tänkte bränna alla extrapengar som jag hade dragit in mellan januari och mars i år. 
 
 Torsdag den 10:e april. Den kvällen havererade banken fullständigt. Det stod om detta i tidningen dagen efter. 
 
 
Just den  kvällen (10:e april) så satt jag här hemma och kände att jag inte orkade bry mig mer om någonting. Jag hade haft en tuff arbetsvecka med massor av jobb. Upp tidigt och hemma sent, flera dagar i rad. Jag hade också under lång tid blivit ganska mycket ifrågasatt av alla möjliga människor som egentligen inte visste vad jag ville med framförallt min privatekonomiska situtaion . Många sa ändå åt mig att de jag gjorde med pengar var fel och att jag kommer att misslyckas med de jag håller på med. "Man kan inte tjäna pengar på de sättet som du gör, det går bara inte", sa man till mig.  I början av detta året hörde jag säkert detta med att allt jag gör bara är helt fel  flera gånger i veckan. Jag började kanske tro på detta och i april månad gick allt lite sämre. Det gick trögt att få loss pengar och jag tjänade inte så mycket som jag hade räknat med på vissa saker. Dessutom var jag långt ifrån att ha fått ihop några hundra tusen kronor som var målet. Jag visste att jag i bästa fall inte skulle fixa min dröm förrän i slutet på december i år. Jag kom till en punkt där jag bara ville bort ifrån allt och då tänkte jag att jag skiter i hela denna grejen och gör något roligt för mina extra pengar som hade lyckats få ihop under 3 månader.
 
 
När jag skulle föra över pengarna från mitt sparkonto så funkade  ingenting eftersom banken (just denna kvällen då jag tänkte ge upp) drabbades av ett jättehaveri. Internetbanken fungerade inte. Jag tror att jag provade att ta ut pengar också, men det gick inte heller. Jag vågade då inte dra ut någonstans eftersom ingenting verkade fungera. Risken att jag skulle bli typ "strandsatt" var ju för stor. Jag stannde helt enkelt hemma denna kvällen. Jag fick en natt och sova och när jag vaknade morgonen efter så kände jag en otrolig lättnad över att jag inte hade sabbat allt genom att  bränna alla pengar på tex party och skumpa.
 
När jag tänker tillbaka på  den där kvällen så känns det otroligt dumt att jag fakiskt var påväg att sabba allt på dettat sättet. Det var tur att det inte blev så för det hade jag nog ångrat om jag hade sabbat allt just där och då. I vanliga fall hade man väl blivit förbannad över att bankens system bara havererar, men jag kände mig bara glad och lättad över att detta hände. Det känns helt otroligt att det hände just denna dag då jag var på väg att sabba min dröm. Detta är ingen historia som jag liksom har hittat på i efterhand. Det var verkligen så att jag skulle sabba allt, men jag hade tur att ingenting fungerade just denna kvällen. Jag kanske hade tagit nya tag och fixat allt ändå, det vet man ju aldrig. 
 
Efter detta så jobbade jag ganska hårt med att dra in mer pengar igen. De fanns många som pratade skit om mig bakom min rygg fortfarande. Jag fick återigen också höra att allt jag gjorde var fel. Jag behövde ju naturligtvis inte bry mig, och det gjorde jag inte heller. Jag märkte ju att jag tjänade pengar och att skitpratet bakom min rygg bara gjorde mig ännu mera "taggad" på att fixa och dra in ännu mer pengar. Allt gick ju bra oavsett vad folk babblade skit om och jag fick gång på gång bekräftat för mig själv att jag var rätt ute. Man ska helt enkelt inte bry sig om vad folk snackar för skit. Det är bara att gå på sin egna inre känsla.
 
 
 När jag avslutade allt så hade jag under året dragit in ett par hundra tusen. Dessa pengar skulle jag nu förvalta på bästa sätt. Det var något som kändes väldigt otäckt. Vet jag verkligen vad jag gör nu? Den tanken tänkte jag säkert flera hundra gånger under några dagar. Jag vet att ju mer man har, ju mer har man att förlora och när det gäller affärer så kan det räcka med att man gör ett fel vid fel tidpunkt så kan man misslyckas totalt. Hur hemskt hade inte det varit att misslyckas med allt när man har kämpat på i säkert 10 månader och tänkt på denna grejen i flera år innan man ens har gjort någonting. Men jag lyckades även på min sista investering och jag dubblade nästan det beloppet som jag redan hade. Nu kunde jag inte annat än att fira med mycket skumpa. 
 
 
 
Då var allt klart tänkte jag efteråt. Jag hade nått mina drömmars mål och jag hade klarat av det som jag i början av detta året drog igång. Man kan tro att allt kändes hur bra som helst efteråt. Det kändes väl bra den första dagen efteråt, men sen började jag må ganska dåligt.  Hela denna grej hade varit så välplanerad och jag hade jobbat hårt i nästan 10 månader. Under en period gjorde jag något varje dag och samtidigt hade jag mycket att göra med andra saker. Det kändes riktigt tufft. När nu allt var nästan var helt klart med pengarna så blev jag helt tom och jag orkade ingenting sen. Jag var inte lyckligare över att jag hade mer pengar än tidigare. Jag kunde inte glädjas över att jag hade förverkligat min dröm. Jag var bara övertrött och allt kändes bara tomt.
 
Att det sen kändes som det gjorde tror jag helt enkelt beror på att jag inte var van vid att bolla med så mycket pengar som jag faktiskt under en tid gjorde. Det var en riktigt  "urladdning" och när allt var klart så reagerade jag nog på ett helt normalt sätt utifrån de förutsättningar som jag har. Det var egentligen för mycket, fast jag fixade ju detta i alla fall. Jag kunde  lika gärna ha misslyckats och när man kommer till den insikten om hur mycket de faktiskt var som jag hade kunnat förlora så är det nog fullständigt mänskligt att bara känna sig helt slut. När jag för första gången kände att jag nu kan jag inte misslyckas då tog krafterna slut. Jag hade kunnat misslyckas även efter att jag hade firat med lite skumpa där i höstas. Jag var inte riktigt klart, det visste jag. Men jag kände ändå att jag inte skulle bolla mer med så mycket pengar så även om jag inte skulle ha  lyckats helt så hade jag ju ändå tjänat en bra "hacka" på denna grejen i år.
 
Jag fick kämpa en tid med att försöka komma ur tomheten och tröttheten. Jag var väldigt noga med att inte fatta några nya beslut som gällde pengar under tiden. Det kändes väldigt lätt att spara de pengar som jag redan hade fått loss.  Logiskt sett så skulle jag ju nu kunna säga upp mig från min jobb och typ i framtiden göra några liknande investeringar som jag gjorde i år och sen bara leva på detta. Men det finns inga säkra investeringar och går det jag gör åt helvete då står man ju där utan någonting. Men i år hade det ju funkat utan busskörningen, men att försöka leva på det jag nu har klarat av tror jag tyvärr inte kommer att funka för mig. Jag tänker inte heller försöka. Bara för att jag lyckas en gång så betyder det inte att man bara kan lyckas en gång till och ytterliggare en gång till. Dessutom är jag nöjd med att jag klarade av den grejen en gång och jag måste ju vara ärlig att säga att mycket var ren tur. Jag skulle ljuga annars om jag säger att jag visste exakt vad jag gjorde från början till slut  Allt gick bra tillslut, men det kunde lika gärna ha gått åt helvete. Det är den enkla sanningen.
 
Jag är nu naturligtvis glad över att jag har den privatekonomiska situation som jag alltid har velat ha. Jag befinner mig just nu precis där som jag alltid har velat vara och har tänkt på så länge. Det blir lätt att i framtiden dra nytta av vad jag i år har gjort med min privatekonomi. De som känns bäst är att jag har förverkligat denna drömmen och att jag kan släppa denna grejen helt nu och fokusera på annat som känns både roligare och viktigare än dessa pengar. Pengar är något man måste ha, men det får ju aldrig bli det viktigaste som finns i livet. Just nu mår jag kanske lite för dåligt för att glädjas åt vad jag har åstakommit, men jag är naturligtvis nöjd över att jag klarade av denna grejen som jag kämpade med under hela 2014. Jag kan släppa detta med pengarna och gå vidare. 
 
 
 

Jacke
01 January, kl. 22:59 | Blogg;

Hej!

Vad är det för investeringar du gör? det är roligt att du klarat din dröm och jag är glad för din skull.

Vad har du för tips till mig som också vill tjäna pengar?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE