Tankar kring denna dagen.

 
Jag har haft mycket att göra på min lediga dag. Vissa dagar känns det nästan som jag har mer att göra när jag är ledig än jag har när jag jobbar. 
 
Jag har fixat med det vardagliga som ständigt är återkommande. Städ, tvätt, disk, betala räkningar och kört tomma soptunnor är lite av de som jag har fått gjort. "Tomma tunnor skramlar mest"  Jag var inte så noga med städningen här hemma. Jag tog lite grovt om man säger så. Jag kan ju greja med städandet lite varje dag under resten av denna veckan. Jag vill inte slita ut mig på vardagligt fix. Jag har mycket att göra med allt möjligt annat ändå, och mer kanske jag snart har att tag i.  
 
Jag hämtade också ut mitt nya modem som jag har beställt. Med det nya modemet surfar jag nu till en dubbelt så hög hastighet mot vad jag hade innan. Det märktes direkt efter att jag hade kopplat in det att jag har fått fler sk GB surf (GB har ju ingenting med glass att göra denna gången). Det bästa är att det nya modemet som jag har fått inte förändrar den månadskostnaden som jag har på bredbandet. Det stannar kvar på samma pris och skillnaden blir bara högre hastighet på surf.
 
Jag surfar ju mycket på min telefon också. Där har jag  lyckats sänka kostnaderna per månad. Att jag har gjort detta fick jag bekräftat på mobilräkning som jag fick igår. Detta gör ju att jag tjänar in lite pengar per månad och det blir tusenlappar på ett år. Jag fick dessutom högre hastighet än vad jag hade innan jag ringde min mobiloppratör och frågade om olika prisplaner. Dom sänkte priset direkt och höjde hastigheten på surf. Jag binder mig inte för något, utan jag kan tex byta telefon och mobilabonnemang när jag vill. Bättre kan det ju inte bli när allt blir snabbare och billigare.
 
När det gäller min privatekonomisk dröm så ska jag i natt när jag får in nya pengar sätta in några tusenlappar på mitt "drömkonto". Jag har  under denna månaden fört över mer pengar än vad jag behöver enligt min budgetplan. Därför behöver jag inte sätta in så mycket pengar just i natt. Det känns skönt att man har dessa marginaler hela tiden. Jag behöver inte vända och vrida så mycket på pengar. Jag kan betala mina räkningar och det sabbar inte min dröm som jag kämpar med, även om jag skulle få några fler tusenlappar än vad jag normalt får på någon av de räkningar som jag har. I mitten på nästa månad ska jag ju upp till Stockholm. . Den resan kommer ju att kosta några tusenlappar. En tågbiljett fram och tillbaka kommer säkert att kosta ca 1500 kr. En eller två hotellnätter kommer säkert att gå kosta mellan 2000 och 3000 kronor. Men jag har ändå utrymme och jag kommer att ha gott om pengar över även efter att jag kommer hem från Stockholm. Jag kan ta ut svängarna lite grann utan att jag sabbar min privatekonomiska dröm. Nu är det bara ca 4 månader kvar innan jag förverkligar min dröm om att få den privatekonomiska situation som jag länge har drömt om.
 
 Parallellt med denna dröm om att få en så bra privatekonomisk situtation som jag tycker är värd att kämpa in så kör jag nu på drömmen om att få mitt hem som jag verkligen vill ha det. Nu har jag börjat lite i alla fall. Jag har grubblat färdigt nu och jag känner att jag vill göra något konkret för att fixa detta. Jag träffade idag en kvinna som kanske kan hjälpa mig med den ekonomiska biten när det gäller renoveringen av min lägenhet. Jag var väl förberedd inför mötet som vi hade och det är ju inte så konstigt för jag har ju grubblat i flera år på denna grejen, och framförallt då hur den ska finansieras. Efter vårt möte så sa hon att hon skulle kolla några saker och att hon sen hör av sig inom en vecka. Jag kommer då att få hennes och någon mer persons syn om mina uträkningar.  Om dom som tittar på mitt förslag tycker att dom håller, då kommer jag att titta på vad det faktiskt innbär konkret för mig ekonomiskt.  Håller mina uträkningar och om andra personer tycker detta också då kan jag få loss så mycket pengar som krävs för att i alla fall få klart en ganska stor del av renoveringen av min lägenhet.
 
Det är ju långt ifrån klart. Jag vet ju inte än om min ekonomiska kalkyl håller och gör den inte det då står jag kvar på samma ställe som jag gör idag. Om mina uträkningar bedöms hålla, då ska jag ju bestämma mig för om jag ska våga satsa på denna investeringen. Gör jag detta så får jag vänta ett tag till på att jag ska få in mina pengar som jag kanske tjänar på denna investering. När pengarna då eventuellt är inne , då ska man fundera kring hur detta ska lösas med hantverkare och vad dom ska göras mer exakt och vad detta kommer att kosta.De är mycket som ska falla plats, men nu gör jag något i alla fall.
 
Kort sagt så kan man säga att jag har mycket kvar innan jag ens är i närheten av att förverkliga min dröm. Men nu har jag i alla fall börjat göra någonting istället för att bara tänka på vad jag ska, kan och inte kan göra.  Funkar det inte då lägger jag ner och funkar det så öser jag på och bara gör mer. Det som nu är skönt är att jag inte kalkylerar och funderar lika mycket som jag tidigare har gjort. JAG GÖR NÅGOT KONKRET SOM KAN FÖRÄNDRA FÖR MIG. Jag funderar såklart en hel del också, men samtidigt har jag börjat göra något för att jag en dag ska kunna förverkliga min dröm om att få den bostad som jag verkligen vill ha. 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE