Uppläxning och utskällning.

Jag har haft en lugn och bra söndag. Jag har mest slappat och tagit det lugnt. Det mesta känns som vanligt ganska bra. Jag känner inte att jag måste få gjort så mycket även om det finns saker jag skulle behöva göra.
 
Men som jag skrev för några dagar sedan så känner jag att jag kan ta de mesta en annan dag. Jag vet vissa personer som skulle bli rasande på mig om dom läser vad jag detta inlägg. Jag vet inte hur många gånger jag har fått "skit" av några enstaka personer (som jag inte nämner vid namn) för att jag ofta har sagt att: "DET KAN VI GÖRA EN ANNAN DAG". 
 
Jag har då när jag råkar ha sagt just dom där orden ofta fått höra att jag bara är slö eller att man ska ta tag i saker med en gång annars gör man bara det eventuella problemet större och dessutom skapar man nya problem för att man just inte tar tag i saken med en gång.
 
De känner är ofta hatt jag kan tycka att det är skönt att få mycket gjort och att det kan vara bra att ta tag i saker med en gång, men jag vill ha lust att göra det jag känner att jag  bör ta tag i annars känns det bättre att bara skita i det. Har jag sagt så när vissa personer har hört på då har jag blivit "uppläxad"rätt ordentligt. Det plus att "vi kan ta det en annan dag", och vissa personer har då blivit argare än vad som egentligen är möjligt att bli.
 
Många liknade exempel kan jag ibland tänka på.  Jag har i alla år fått olika typer av sk uppläxningar om allt möjligt av personer som tycker att just de dom säger alltid är rätt och att man alltid ska lyssna på vad dom har att säga. Jag vet tex inte hur många gånger jag har fått höra att man inte ska lämna mat. Jag har hur många gånger som helst fått värsta utskällningarna av personer som tycker att det är moraliskt fel att inte äta upp sin mat och att man ska skämmas om man inte äter upp eftersom man då inte tänker på dom som svälter.
 
Jag vet ju idag  vad jag har lärt mig av min doktor.  Man ska inte  äta för stora portioner med mat. Om jag får en stor portion mat så äter jag alltså inte upp allt som jag har på min tallrik. Jag har hur många gånger som helst lämnat mat. Förr fick jag hur många utskällningar som helst för att jag lämnade mat, en jag brydde mig aldrig utan jag åt alltid precis så mycket som jag själv ville. Jag har lämnat mat för att jag inte vill äta mer och jag har aldrig ens brytt mig om att fundera över om det är moraliskt rätt eller fel att inte äta upp maten. Men jag har alltså hur många gånger som helst fått värsta utskällningarna av personer som verkligen inte kan se att mat kastas. Jag har fått höra hur fel det är att inte äta upp maten och att jag borde tänka mer på dom som svälter. 
 
Men det visar sig ju att jag egentligen har gjort rätt som har lämnat mat eftersom det aldrig är bra att äta för mycket och för stora portioner. När man är liten kan man ju inte direkt hjälpa hur mycket mat som man får på tallriken. Om man äter mycket ute som jag gör idag och även har gjort under större delen av mitt vuxna liv så kan jag ju inte heller liksom hjälpa hur mycket mat jag får serverad. Orkar jag inte mer så äter jag liksom inte mer och det spelar ingen roll om jag får värsta utskällningarna för det. Jag har aldrig brytt mig och jag har idag ínte ändrat mig idag, trots alla utskällningar som jag under tidigare år har fått.
 
 Varför skulle jag tex tänka på dom som svälter? Alöla dom i våran värld som svälter skiter väl i att jag inte äter upp min mat. Dom får med allra största sanolikhet ingen nytta av den mat jag kastar och dom får defenitift ingen glädje av att jag äter upp min mat. Dessutom är det ju fler i världen som äter så dom dör av det än vad det finns människor som avlider av svält, det har ganska nyligen forskare slagit fast. Detta med att dom som svälter inte har någon nytta av att jag  äter upp min mat , eller lämnar den har jag ofta sagt när jag ska försvara mig mot dom jag får utskällningar av, men dom som skäller ut mig  har bara fortsatt hävda att jag borde skämmas som lämnar mat och inte äter upp.
 
Jag är glad idag att jag inte har lyssnat på vad alla dessa utskällare har sagt till mig genom åren. Skulle några av dom se vad jag gör idag med mat så skulle dom nog få en hjärtattack.
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. I morgon börjar en ny vecka. Den blir tuff för jag har många sjukt långa arbetsdagar. Jag fattar inte nu hur jag ska orka, men jag fixar det ju alltid på något sätt i alla fall. Till helgen sen så är jag ledig och precis som den helgen så är jag ledig fredag, lördag och söndag. Det blir ju något att längta efter och jag hoppas också att kjag även nästa helg får uppleva så fint väder som det har varit denna helgen.
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE