Hur är det med livet?

 Dagarna går och jag funderar mycket på vad jag gör och ska göra.
 
Jag ska förverkliga min dröm som jag har med min ekonomi. Hela grejen med detta känns ganska bra nu. Jag funderar inte så mycket på om jag ska försöka spara mer eller ta ut si och så mycket pengar från mitt sparakonto. Jag rörde fram och tillbaka  en hel del med mina "cash" i början av året, men det gör jag inte längre.
 
Nu sparar jag det jag måste. Jag kanske sparar mer också, men jag bryr mig inte så mycket om det är så att jag får undan några tusenlappar mer än vad jag hade tänkt i början av en månad.  Sparar jag bara vad jag måste varje månad för att min dröm ska bli verklighet i år, då är jag nöjd.  I år blir jag klar, det vet jag. Jag kan nog inte säga säkert när jag exakt blir klar, men nån gång under hösten eller vintern i år blir det i alla fall. 
 
Min vikt är också en grej som jag jobbar på. Eftersom jag vill spara pengar så är det ju bra att jag inte lägger så mycket pengar på mat just nu. Att jag jobbar med att rasa i vikt hjälper mig alltså på ett sätt att förverkliga min dröm som jag har med min ekonomi. Det som jag nu tycker är kul det är att jag är nere på dom kilon som min doktor Mouna sa åt mig att jag skulle börja med att gå ner.  Själv vill jag rasa lite till så jag kör på. Jag har nu nått min första mål som jag har haft med viktnedgången och då får man ju lätt mer motivation till att bara fortsätta. 
 
Jag är också ganska bra på att hålla dom kostråd jag fick av Mouna. Däremot slarvar jag fortfrande en hel del på helger eller långledighet. Det börjar med typ ett party och sen orkar man ju inte bry sig "dagen efter" och då kommer man in i lite dåliga vanor. Ingen nyttig mat och ingen träning då direkt. Tyvärr har jag också varit väldigt sugen den senaste tiden på att ta mig ut och festa när jag har lite längre ledighet. Jag har också gjort detta oftare än vad jag normalt brukar göra.   Dessutom är det ju sjukt lätt att ta sig med tåg från Vänersborg till Göteborg där jag ofta vill gå ut. Det går hur många avgångar som helst per dag, både fram och tillbaka och inte behöver jag vänta speciellt länge på att tågen ska avgå från någon av stationerna heller. Man tar sig tex ner till Göteborg, träffar lite roligt folk och festar hela natten och sen går det ett tåg hem lagom till frukost och jag är hemma en timme efter att jag har satt mig på tåget i Göteborg. Sjukt bra är ju om man bara tänker på hur bra förbindelserna är.
 
Men detta har väl den senaste tiden fått mig att göra denna grejen lite mer än vad jag normalt brukar göra, och det ska man i alla fall tänka en gång extra på så det inte blir för mycket. Man ska ju akta sig för alkohol. Det är ju inte som att dricka vatten även om jag faktiskt kör varannan vatten när är ute och tex tar en bärs eller två.
Viktigt är att man har koll hela tiden på vad man syssalr med och ringer det några varningsklockor så ska man defentift tänka både en och två gånger kring festandet.
 
Lite slarvig är jag som sagt, men jag går ner i vikt i alla fall och jag tänker en gång extra när det gäller drickandet och det hjälper mig säkert så det inte blir för mycket av allt festande och onyttigt ätande. Onyttigt ätande hänger ju ihop med festandet. Har jag festat en natt så vill jag inte gärna dra i mig en salladstallrik några timmar efteråt och jag är inte sugen på att träna heller. Det blir mer bakfyllekäk och ingen rörelse. Så om jag inte festar för mycket då äter jag också bättre och rör mig mer. Därför är det ju bra att jag i alla fall tänker till lite inför varje längre ledighet. Jag har festat oftare än jag brukar den senaste tiden, men jag håller mig iallafall på "banan" och jag dricker också i måttliga mängder  när jag är ute, och det är jag väldigt nöjd med. 
 
När jag sitter här skriver så känns det som livet just nu är ganska bra. Jag mår bra. Jag tycker om mig själv och tar hand om mig så gott jag kan Jag tar hand om mig på det sätt som jag tror är bäst för mig.
 
 Jag känner att det ska bli otroligt kul att fortsätta med sparandet av pengar och kämpandet med viknedgången. Sen är det ju lite roligt att slarava också, men inte för mycket bara, men helt "klockren" i allt är ju svårt att vara och det tänker jag inte heller begära av mig själv att jag ska bli. Då tappar man nog snart motivationen som jag ändå just nu har när det gäller hälsa och drömmen om ekonomin. Jag bryter av ibland och "slarvar". Pressen på mig minskar och i det långa loppet så mår jag bättre av att inte försöka vara perfekt.
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE