Jag har kanske lösningen nu.

 Jag har länge funderat kring 2 saker. Hur ska jag lösa mitt bolån och hur ska jag fixa ett hem som jag verkligen trivs med.
 
Bolånet har jag många gånger tidigare kunnat lösa, men när möjligheten har funnnits så har alltid något annat känts viktigare. Jag bestämmer mig alltid för att göra något annat och sen är man tillbaka på "ruta" 1 igen. Jag går dagligen och tänker på att jag vill fixa detta, men när jag kan, då gör jag det inte. Jag vet ju någontsans att om jag amorterar på lånet i den takt som jag nu gör så löser jag det om ca 5 år. Att lösa allt med en gång gör ändå inte att jag tjänar så mycket pengar. Om räntan ligger ungefär där den är nu även dom närsmaste 5 åren så kanske jag som högst tjänar 7000 kronor på att lösa allt nu istället för att betala av i 5 år till. 7000 på 5 år är ju inte mycket att bry sig om egentligen. 
 
Men den skuld jag har vill jag ändå lösa. Det svårt att förklara varför det känns så viktigt  när det ändå inte handlar om att tjäna mycket pengar på att lösa det. "Fast den som är satt i skuld är man inte fri" och det är väl det jag vill vara kanske. Det som ändå är skönt är att jag inte har några ekonomiska bekymmer bara för att jag har lån. Jag kan lätt betala av på lånet som jag gör idag och lika lätt som det är att betala av på lånet borde det vara att få tummen ur och bara lösa det. 
 
När det gäller min andra lilla dröm om att få ett hem så jag verkligen trivs till 100% så har jag lagt ner många dygn totalt på att fundera kring hur jag överhuvutaget ska kunna ens vara i närheten av att kunna förverkliga den drömmen. Hela grejen har bara känts för stor och övermäktig för mig. Det finns ju flera alternativ. Jag skulle naturligtvis kunna sälja min lägenhet och flytta till ett annat ställe där jag tror att jag kommer att bli nöjd. Fast sannolikheten att jag ska hitta en plats och samtidigt bara bli nöjd med mitt boende när det gäller  rum, badrum och kök utan att jag behöver renovera, den chansen känns så gott som obefintlig. Ett annat alternativ är ju då att renovera upp den bostad jag nu redan har. Här är jag nöjd med mycket. Jag bor mitt i stan och jag har bra grannar. Det är ganska låg hyra och det är ändå 2 rum och kök. Det är en bostadsrätt som har stigit ordentligt i värde sen jag köpte den. Jag har en hel del nya möbler och dom är jag helt nöjd med. I det stora hela borde jag vara  nöjd med mitt boende som det är idag, men det är jag inte. Jag vill fixa ett nytt kök och badrum och alla väggar behöver jag tapetsera om. SEN ÄR JAG NÖJD MED ALLT (om bolånet också är löst) 
 
Detta har jag grubblat så mycket över i flera år. Nu har jag kanske en lösning på hur jag ska kunna ta detta ett väldigt stort steg närmare målet utan att det ska behöva ta allt för många år av kämpande! Det handlar kanske om ett år från nu. Jag tror nu att jag har en lösning på hur jag ska klara bolånet och samtidigt få stora delar av min lägenhet renoverad. Om jag denna gång  kan ta det där steget att bara bestämma mig, kämpa lite och samtidigt ha lite tur, då kommer bolånet att vara borta och jag kommer att ha ett nytt kök och nya tapeter på alla väggar är hemma inom ett år. Det som sen kommer att vara kvar att försöka lösa det är renovering av badrummet.
 
Jag är inte alls säker på att jag fixar detta som jag nu tror jag har en lösning på heller. Det svåra är väl att tro på att det liksom är möjligt. Jag har grubblat så länge utan att ha några bra lösningar på hur jag ska förverkliga mina drömmar. Att fixa allt känns hela tiden för stort för mig, fast jag står inte ut med att hela tiden gå runt och tänka på att jag inte är 100% nöjd med min bostadssituatuion. Därför är det hela tiden värt att försöka ta dom steg som är nödvändiga för att jag en dag kunna förverkliga mina drömmar. En sak är jag helt säker på i alla fall: När jag har förverkligat mina drömmer som handlar att lösa bolån och få ett hem som jag blir nöjd med, då kommer jag att vara nöjd med allt, även om jag inte lyckas med någonting i framtiden. Jag kommer att vara nöjd med allt jag gjort i alla fall.
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE