2013 09 22

Denna söndag har bara rusat förbi. Jag går upp tidigt och tycker att jag hinner få mycket gjort, men när jag tänker efter så har jag inte fått gjort mer än jag brukar få. Det som känns bra är väl att jag hade en "lista" med lite saker som skulle göras. Jag har tänkt ta tag i de saker hur länge som helst, men det har inte blivit av. Nu när man kan stryka vissa saker på listan för att det har blivit gjort då känns det extra bra.
 
Skönt att man är ledig i morgon också. Helgen är ju förbi, men jag får fortsätta att vara ledig. Väldigt skönt känns det. När jag sen efter min extra långa ledighet ska börja jobba igen så börjar jag sent och kan sova ut varje dag. Jag får ju oftast mer gjort också när jag börjar jobba sent. När man ska upp tidigt och börja dagarna med arbete då orkar man av naturliga orsaker inte lika mycket. På jobbet nu är vi i full gång med att söka nya scheman. Dom ska vi sen börja köra på i mitten på December i år. Jag ska verkligen tänka på när jag gör mitt val av schema att jag gillar att sova ut och att jag får mer gjort på min fritid  om jag börjar jobba senare. Dessutom blir man ju automatiskt piggare när man slipper vräka sig upp 03:30 på morgonen. Nu tror jag ändå att det blir svårt att få ett sånt schema där jag slipper gå upp på morgonen. Jag har ju inte jobbat tillräckligt länge med busskörning för att att jag ska få välja schema först direkt, men jag brukar ändå bli ganska nöjd med det jag får när allt står klart. När jag väljer väger jag alltid in vad jag vill köra och tror att jag orkar med. Jag väljer alltid schema utifrån det, även om jag med ganska stor säkerhet vet att jag inte kommer att få precis som jag vill. Jag väljer ändå det jag vill ha, för om det visar sig sen att man hade fått det man egentligen ville ha., men inte valde det, då ångrar man sig ju som fan.
 
En annan rätt viktig sak som jag nu också tänker när jag ska välja hur jag vill jobba det är ju min hälsa. Jag vill ju kunna följa alla dom livsstilsråd som jag har fått av Mouna. När jag var uppe i Stockholm sist så frågade jag Mouna ganska mycket om det helt enkelt kan vara farligt för kroppen och jobba alla dessa olika tider från en vecka till en annan. Jag fick till svar att de egentligen inte ska spela någon roll för det som avgör om det ska vara farligt är ju hur man lever sitt liv på fritiden. Om man jobbar normalt och inte för mycket så behöver man inte oroa sig speciellt mycket för att jobba oregelbundet. Däremot är det ju lätt att man slarvar med träning, mat, sömn och även tandborstningen och då kan det finnas vissa hälsorisker som i längden kan vara farliga. Men jag kände i alla fall att det var väldigt skönt att få höra att det egentligen inte är farligt att chocka kroppen ungefär varannan vecka med att vräka sig upp 03:30 på morgonen. Tidigare har jag faktiskt trott att det kan vara farligt för hälsan att jobba mycket oregelbundet, men så är det alltså inte.
 
 





Anonym
09 September, kl. 22:53 | Blogg;

Danne, hur ser en dag ut på gymmet vanligtvis? Är genuint intresserad! Blir det någon progression eller vill du bara hålla kroppen i trim? Följer du något träningsschema eller kör du lite på vad du känner för? Typ vilka träningsmaskiner brukar det bli? :) // Cornelia

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE