På något sätt har jag rätt även om det är fel..

Jag har börjat nu att förstå vad som faktiskt gäller när man vill lösa bolån i förtid. Jag är tyvärr ändå inte säker så grubbla lär jag ju göra ett bra tag till.
 
Jag sa ju upp ett abonemang som jag har haft ett tag. Det gällde ett mobilt bredband som jag känner att jag inte behöver längre.  Jag ficksäga ifrån på skarpen för hon som jag pratade med på en sk kundservice försökte lura mig kvar, men jag fick som jag ville tillslut eftersom jag har en käft när det verkligen gäller. När jag nu har sagt upp detta då kan jag ju använda dom pengarna som jag sparar på att inte ha kvar mitt mobila bredband till att betala räntan på det bolånet jag idag har. Eftersom jag snart också har pengarna till hela bolånet så tänker jag att detta kan vara läge att snart att faktiskt ta det där steget och bara nollställa det. Bli skuldfri och förverkliga en dröm, helt enkelt.
 
Vad jag kan förstå när jag har satt mig in i vad som faktiskt gäller för att lösa mitt bolån så är det att jag har klart en fördel av att jag har rörlig ränta istället för fast. Ett rörligt bolån är det bästa att ha om man funderar på att lösa bolånet i förtid. Hade jag haft bundet lån då hade jag fått fortsätta betala mer pengar om jag väljer att lösa lånet i förtid. Vid ett bundet lån har ju (vad jag kan förstå) långivare själv lånat pengar för att kunna låna ut dom till mig. Långivaren har tagit lånet till samma bidningstid som jag har gjort och då blir det dyrare för mig som låntagare om jag vill lösa lånet i förtid eftersom långivaren kommer att fortsätta ha utgifter för dom pengar långivaren har lånat. 
 
 Jag tror att det är så här. För att jag inte ska fastna för mycket i alla regler så är min tanke att bara sätta in alla pengar som krävs på det kontot där man drar mitt bolån och sen rör jag dom aldrig mer. Jag låter banken bara dra utan att jag sätter in nya pengar. Räntan har jag ju betald eftersom jag sparar dom pengarna på att jag har sagt upp ett mobilt berdband. Jag vet att inte räntan kommer att stiga så mycket så att det kommer att kosta mer än mitt mobila bredband gjorde. Det skulle vara ganska otroligt om det blev så. Får loss alla pengar som krävs för att lösa bolånet då kan jag ju bara sätta in pengarna på det konto där bolånet dras. Sen kan jag bara låta banken dra och jag behver aldrig mer sätta in mer pengar på detta konto.  
 
Den andra lösningen som känns mer rätt är ju att jag faktiskt löser hela lånet i förtid. Jag tror att jag tjänar lite på det, men inte så mycket. Varför  bry sig mer än nödvändigt. Det räcker kanske med att bara få loss pengarna och trycka in dom på ett konto. Sen låter man banken bara dra och jag bryr mig inte mer. Regler för allt möjligt gör att jag hellre gör fel, men inte bryr mig. Det känns bättre än att kanske göra rätt val, fast det också kan vara fel. På något sätt har jag rätt även om det skulle vara fel. 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE