Min andra "lina" som jag balanserar på.

Jag skrev igår om alla förändringar jag har gjort dom senste veckorna när det gäller mina matvanor. Det känns som jag balanserar på en lina och om jag  tappar balansen då faller jag tillbaka till mycket av de som inte var bra innan besöket på SciLife Clinic i Stockholm.
 
Min andra "lina" som jag balanserar på är den kombinationen träning, jobb, vila och andra fritidsintressen. Jag håller mig till att sätta fokus på rörelse och träning. Där är det lätt att även här tappa balansen om man säger så. Jag vet inte ens om jag är i balans. Jag tycker inte att jag tränar så bra som jag skulle vilja. Det går för mycket upp och ner. En kort period kan det vara skitbra och sen kan det gå ett tag då allt är sådär. Inte jättedåligt, men det kunde vara bättre. De punkter som gäller mycket för mig och som också är specifiserat i min hälsoprofil när det gäller rörelse och träning är:
 
Konditionsträning (tex tennis )
Muskelträning (gym)
Rörlighet (Raska Promenader)
Flexibilitet (Variera mycket)
 
Min hälsoprofil.
 
När det gäller träningen så har jag fått ganska specifika råd, precis som jag fick när det gäller kosten. Skillnaden med alla tips och råd jag har fått när det gäller träning och rörelse är att det är svårt att göra några stora förändringar direkt. När det gäller mat kan man ju lätt bara undvika sånt som inte är bra och ersätta de med något annat, men det är svårt att börja träna och röra sig väldigt mycket mer än vad jag idag är van vid att göra. Jag har ju en gång i tiden tränat mycket, men det var ju på den tiden när man typ levde med att hålla på med pingis, men riktigt så ser det ju inte mitt liv ut idag.
 
Om jag ska klara att förändra och sköta träning och sånt lika bra som jag har börjat göra med kosten, då blir det nog så att jag måste börja spela pingis igen. Jag tror att det blir svårt för mig att idag orka ersätta den träningen som pingisspelandet skulle ge mig med tex gym och promenader istället. Jag skulle aldrig orka träna på gymmet så mycket som krävs i både tid och ansträngning för att uppnå de resultat Mouna vill se och som dessutom är bra för min hälsa.
 
 Om jag däremot börjar spela pingis igen då skulle jag lätt nå de mål som gäller kondition, rörlighet och flexibilitet. För mig som en gång i tiden har tränat och tävlat och i princip levt med pingis så skulle jag lätt kunna uppnå  de resultat jag vill nå idag genom att besöka pingishallen typ 2ggr i veckan. Det svåra är ju att hitta motivationen till att ta upp pingisspelandet igen. Jag har ju en gång slutat för att jag inte tycker att det är roligt längre. Jag tror inte jag kommer att tycka att det är roligare att spela pingis idag. Det enda skulle väl då vara för att det är bra för min hälsa. 
 
 
 
 
 
Som jag ser det så har jag 3 alternativ i detta.
 
1. Börja med pingis igen. 2 ggr i veckan för hälsans skull.
 
2. Leva med rörelse och träning. Ingen pingis, men  istället mycket mera gym och promenader på fritiden.
 
3. Köra på som vanligt och hoppas att det ändå räcker. Det känns inte rätt, men hur ska man orka annars om man inte känner att man klarar alernativ 1 och 2???? 
 
 





Gretel
10 October, kl. 19:38 | Blogg;

Varför inte pingis och gym?

Åsa
10 October, kl. 19:49 | Blogg;

Eller varför inte hitta något annat kul?
Testa BodyPump! Eller ett Boxpass, jättekul träning tillsammans med någon kompis! Spinning? Skidåkning? Orientering? Golf? Cykling? Simning? Zumba?
Det gäller ju att hitta något du tycker är roligt! och variera gärna mellan lite olika träningsformer. Lycka till!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE