Jag tänker tycka att jag har varit väldigt duktig.

 Ända sen jag fick min "dom" uppe i Stockholm för lite mer än en månad sedan om hur min hälsa ser ut idag och vad jag behöver göra framöver  så har jag gjort förändringar när det gäller vad jag äter och hur mycket. Jag har på lite mer än en månad ändrat på väldigt mycket. Nu äter jag mer fisk, kyckling och jag har alltid frukt och grönt hemma. Jag äter mindre portioner och mindre skräpmat och rött kött. Jag är inte klockren än med allt som handlar om mina matvanor. Jag har lite kvar att förändra, men snart så tror jag faktiskt att jag äter så rätt som jag vill göra, och det är ju mitt mål nu.
 
Det är ganska enkelt egentligen. Jag ska tänka att onyttig mat är "helgmat". Ungefär som lördagsgodis är för små barn. Under dom flesta dagarna i varje vecka ska jag hålla mig till nyttig mat enligt tallriksmodellen. Tänka på att dra ner på kolhydrater, fast inte ta bort dom helt. Fortsätta äta mer fisk, kyckling och väldigt sällan griskött. Unna mig lite av det onyttiga ibalnd, precis som barn och deras lördagsgodis.
 
Innan  undersökningen och hela den grejen så käkade jag defentivt mer griskött och skräpmat än vad jag gör idag. Det är en helt otroligt skillnad nu jämfört med för bara 1,5 månad sedan. Målet är inte att sluta helt med sånt som är lite extra gott så som kött, pommes, godis och allt annat som ju är just väldigt gott. Men betydligt mindre ska jag äta av de och då framförallt under arbetsdagarna då jag har ett väldigt stillasittande liv.
 
Jag är nästan där jag vill vara när det gäller maten.  Jag behöver bara "finslipa" lite och känna att jag inte behöver kämpa så mycket för att välja nyttig mat framför den onyttiga maten. När jag känner att jag har nått mitt mål med maten då kan jag börja ta tag i nästa bit, nämligen träningen. Jag vill inte göra det klassiska misstaget att man försöker förändra allt över en natt. Jag har mina funderingar när det gäller träning och rörelse, men innan jag försöker mig på de stora förändringarna sånt som rör allt annat än maten så vill jag först känna att har kontroll över kosten och att jag mer eller mindre följer alla råd som jag har fått av min doktor Mouna.
 
Snart är jag nöjd med den biten (mina matvanor) och jag tycker det känns helt fantastiskt att man kan förändra sig så mycket som jag har gjort på ganska kort tid. Jag tänker säga till mig själv 100 gånger att jag har varit väldigt duktig. För det är precis vad jag tycker, och det får jag tycka. Fan ta mig om jag inte tycker det!!!
 
 
 
 
 
Det finns mer saker att jobba med förändring på än kost och träning , men jag får ta en grej, göra den riktigt och sen gå vidare. Jag kan inte ta allt på en samma gång. Det vore helt fel strategi. De förändringar kämpar med att lyckas med ska jag ju sen klara av att leva med efter resten av mitt liv. Då vill jag göra detta rätt från början. 
 

Jonte
10 October, kl. 07:30 | Blogg;

Ja Danne, du har varit och är duktig! En fråga: hur många gånger har du fått dessa råd gratis? :)

Anna
10 October, kl. 07:52 | Blogg;

Du äter fortfarande massvis med fet sås. Är det något som du tänker sluta med i framtiden?

Gurka är annars också en väldigt onödig grönsak då den knappt innehåller några nyttigheter (förutom vatten). Bra att veta!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE