En diet är nog inte min grej.

 Anna Nomys:
 
Du äter ju fortfarande väldigt, väldigt mycket kolhydrater med all den där såsen och potatisen. Det blir ju inte automatiskt nyttigt bara för att det är fisk. GI vore kanske nåt för dig?
 
 Jag vet att jag inte äter nyttigt och bra till hundra procent.. Men dom senste veckorna har jag ändrat väldigt mycket. Förut åt jag mer kött än fisk och kyckling. Nu är det tvärtom, och bara det är en ganska stor förändring till det bättre för min del. Jag äter också mer frukt och grönt nu än vad jag gjorde tidigare, men jag måste bli bättre på att äta ännu mer av de. Det vet jag att jag kommer att bli nu när jag är så medveten om varför det är så viktigt. 
 
När det gäller såsen och potatisen så äter jag inte upp allt som man kan se i mina blogginlägg ligga där på en tallrik eller i en form. Jag kanske bara äter 1 potatis, max 2 och sen slänger jag resten. Såsen doppar jag i lite försiktigt. Jag äter väldigt mycket mindre portioner än tidigare. En annan sak jag också har ändrat det är att jag äter väldigt lite på kvällarna. Det kan bli någon frukt eller någon sallad typ.  Det som gäller för mig är: Mer fisk, frukt och grönt. Mindre portioner och tänka till lite innan varje måltid på vad jag stoppar i mig.
 
Kan jag bara hålla fast vid allt som jag nu har ändrat till det bättre så känner jag att jag äter ganska "rätt" sen.  Jag har naturligtvis massor att lära, men grunden är: Mer fisk, kyckling, frukt och grönt.   Jag tror inte att en diet som tex GI är min grej. Då skulle jag nog lätt ge upp allt och falla tillbaka till mina gamla matvanor igen som jag hade innan jag jag träffade Doktor Mouna. 

Anna Nomys
10 October, kl. 01:04 | Blogg;

Nej, du har rätt, det låter som att du har en vettig inställning :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE