Vad vill jag med mitt hem?

Jag skrev för ett tag sedan om hur jag tänker kring bolånet och om att bli skuldfri.
 
Jag har ju en liten dröm till som jag tänkt mycket på och det är ju att en dag få ett hem som jag verkligen är nöjd med till 100%. Jag vill vara nöjd med var jag bor och jag vill också ha de nytt, snyggt och fräscht på ett sätt som jag har tänkt igenom noga. 
 
Såhär är de nu.
 
Jag är ganska nöjd med mitt boende som det ser ut idag. Jag bor mitt i centrala stan och har nära till allt. Jag bor i en tvåa vilket jag tycker är lagom. Man kan ta hit gäster utan att det blir för trångt tex. Förra året köpte jag mycket nya möbler och jag är nöjd med alla mina möbler som nu har. Jag har bra grannar och låg månadshyra. Det är en bostadsrätt och väljer jag någon dag att sälja så vet jag att jag kommer att tjäna bra för jag köpte denna lägenheten ganska billigt. Jag borde ju kanske någontans vara nöjd med mitt hem eftersom det finns så mycket som är bra idag. Jag är ganska nöjd, men min dröm är att få ett hem som jag verkligen vill ha det när de gäller allt.
 

Det finns flera sätt att fixa detta.
 
Jag provade ju förra året att spara massor av pengar. Målet var att få ihop till ett nytt kök. Jag gjorde ju verkligen ett försök, men jag orkade inte riktigt när jag insåg vad det faktiskt kostade. Jag trodde jag skulle klara att fixa ett nytt kök för ca 100 000 kronor och när jag förstod att jag inte kan få köket som jag vill ha det för den summan utan att det krävs mer, då tröttnade jag. Istället började jag köpa lite nya möbler  och nu är jag alltså helt nöjd med alla mina möbler, gamla inkl dom nya som jag köpte under förra året. 
 
2012 var annars ett år där inte mycket blev som jag ville. Jag slarvade lite med pengar efter att ha misslyckats med mina köksplaner. Jag åkte iväg på någon resa som jag ångrade redan efter första natten. Jag slösade också pengar på mycket skit och ingenting typ under störredelen av 2012. Jag har lärt mig ganska mycket ändå på detta och nu inför 2013 så lovade jag mig ju själv att ha tålamod och inte ha för bråttom för det blir ju då lätt att man tex slarvar med pengar. Jag får ju fortfarande nu kämpa lite extra eftersom jag slarvade så mycket under förra året, men jag är defentivt på rätt väg och vi är ju nu bara i början av 2013. 
 
Jag har inga direkta planer just nu på att renovera mitt hem. Jag drömmer fortfarande, men just nu gör jag inte så mycket för at kämpa mot någon renovering. Skulle jag göra det då är det köket som gäller i första hand. Jag kommer inte att tapetsera något av mina rum eller i hallen. Det känns bara onödigt sålänge inte köket är fixat. Badrummet får vänta till sist av allt för jag är ganska säker på att föreningen kommer att renovera alla badrum i detta huset inom några år. Skulle jag bekosta badrummet  själv innan och sen betsämmer sig föreningen att göra en stamrenovering  i alla badrum då kommer dom att göra sönder mitt nyrenoverade badrum som jag har betalat dyrt för, därför vill jag vänta till allt annat ev är fixat när det gäller detta med renoveringen av mitt hem.
 
Men min dröm handlar egentligen inte om att renovera allt. Jag kan mycket väl tänka mig att flytta också. Hittar jag en bostad som ligger där jag vill bo och det ser ut som jag vill, med nytt kök och badrum. Är det fräscht och så då har jag inget emot att flytta. Jag stänger inga dörrar liksom. Jag låser mig inte vid en sak och bara bestämmer att såhär måste det vara annars blir det inget. Det gäller att vara fllexibel. Jag vill ha ett hem som jag trivs med till 100%. Trivs till 100%, där har ni orden. Det kan vara så att renovering och allt kring de liksom är för stort för mig. Det räcker ju inte med att få loss pengar utan man måste ju även ha bra hantverkare. Riktiga hantverkare som vet vad dom sysslar med. Dessutom känner ju jag att jag vill vara säker på att när jag väl har bestämt mig för hur mitt kök ska se ut då ska det verkligen vara som jag vill ha det. När jag tänker på allt som måste fixas så kan det vara så att jag känner att detta är för stort för mig, men någonstans kan jag ändå känna att denna dröm som jag har kommer att lösa sig någon dag. Det lättaste är ju att sälja, hitta något annat och då är skaen klar. Eller så kämpar jag på med sparandet och kämpar in dom renoveringskostnader som krävs.
 
 
 
Jag känner ingen stress eller panik kring detta. Jag har tålamod och det finns ändå mycket som jag redan är nöjd med i mitt hem som det ser ut idag. Det löser sig alltid på något sätt bara jag håller drömmen vid liv och inte ger upp.
 
 
 
 





Cornelia
03 March, kl. 01:06 | Blogg;

du har inte tänkt på att sälja din nuvarande bostadsrätt och köpa en hyfsat nyrenoverad lgh istället? med fräscht kök osv. så slipper du kontrasten mellan ett splitternytt kök och resten lite äldre.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE