Lugn och ta de mesta med ro.

Jag försöker hela tiden i alla lägen vara lugn och avspänd. Jag tänker på de ofta och jag får det ofta bekräftat för mig själv att de är bättre att ta de lugnt, vara avspänd och ta de mesta med ro. Det är inte alltid så lätt för man har ju ofta bråttom till något. Man har tider attt passa och man vill ofta hinna med så mycket som möjligt på väldigt kort tid. 
 
Men man ska verkligen värdera lugnet ändå. Min erfarenhet är att man kan ha mycket att göra och ändå hinna med utan att stressa eller skynda sig. Man missar ofta något bara för att man stressar eller har för bråttom och jag tycker aldrig att jag hinner med mer under en dag för att jag skyndar mig. Jag mår bara dåligt över de och blir extra trött tack vare att jag försöker skynda mig och hinna med så mycket som möjligt, på kortast möjliga tid. Man blir lätt slarvig och man kanske måste gå tillbaka och göra om. Det kanske då bara tar längre tid än vad de gör om man tar de lugnt.
 
Jag befinner mig ju många timmar i veckan ute i trafiken. Där ser man väldigt många som är sressade och har bråttom. Jag är ganska säker på att dom som ofta kör för fort gör det för att dom har bråttom till något. Man har tider att passa. Man ska till jobbet och innan ska man kanske lämna barn på dagis eller få iväg dom till skolan. man ska till träning och när man är klar vill man snabbt hem igen för man vill se något på tv. De finns alla möjliga anledningar till varför man har bråttom.  Man så bråttom så man har helt enkelt inte tid att köra bil försiktigt för man ska alltid hinna till något annat.
 
Om man skulle åka fast för fortkörning, får böta och till och med bli av med körkortet eller vara inblandad i en trafikolycka pga av att man har för bråttom då tror jag ingen tycker sen att det var värt att köra för fort. Tycker man att man aldrig hinner ta de lugnt i trafiken då ska man nog fundera lite på hur ens liv ser ut och kanske försöka ändra på något för att just få mer tid till att tex ta sig från punkt A till B. 
 
Jag kör som sagt va massor av timmmar i veckan ute på vägarna och jag går ju efter tider hela tiden. Det är lätt att bli stressad över alla dessa tider överallt, men jag har faktiskt lärt mig att de hjälper inte att ha för bråttom och försöka komma i kapp tiden genom att gasa på. Det blir bara värre och man riskerar för mycket och då blir jag nog hellre sen om jag måste välja. Det handlar ofta bara om någon, kanske några minuter och inte mer. 
 
Jag väljer ofta att ta de mesta med ro. Det kommer en dag i morgon också. Det finns ganska mycket i en ens liv som kan vänta till nästa dag och man kan ju också tänka på att tiden går lika fort oavsett om du stressar eller inte. Man bör verkligen fundera kring vad som är viktigt just nu och inte glömma att ta de lugnt, ge sig själv den där tiden till vila och avkoppling och försöka se till att man har gott om tid på sig att göra saker. Jag vet i alla fall att jag mår bäst av att ta det lugnt, känna fullständig avspändhet och ta de mesta med ro. Jag vill alltid må så bra som möjligt och det är omöjligt för mig må bra om jag samtidigt stressar och har bråttom under stora delar av min vakna tid. 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE