Bolånet ?

Jag har den senaste tiden tittat lite på vad som krävs av mig för att lösa mitt bolån. Jag har ju funderat i typ evigheter fast nu har jag tagit reda på mer genom att helt enkelt prata med alla möjliga människor och räkna på vad jag faktiskt nu vet mer om.
 
Jag har varit på banken och pratat lite där. Jag har även pratat med andra som har mer erfarenhet av detta med att låna pengar och sen försöka vända vrida på hur man ska göra när man betalar tillbaka. Jag har kollat på detta för att jag vill förstå vad det faktiskt innebär för mig att försöka lösa hela bolånet på typ en inbetalning och sen bli skuldfri. 
 
Det jag fattar är att jag kan lösa detta ganska enkelt nu. Pengarna har jag och det blir en slant över också om jag gör det. Men alla jag pratar med tycker att jag ska låta bli. "Du betalar ju av på det så tids nog löser det sig ändå", säger alla till mig. 
 
Jag har naturligtvis räknat lite själv också och det är så att man tjänar på sikt lite grann på att lösa allt på en gång, men det tar ändå ganska många månader innan  man liksom märker detta och det är ändå inte vansinigt mycket pengar jag sparar på att lösa bolånet helt och bli skulfri nu. Det är ett så litet lån för att vara bostadslån så det är helt enkelt inte värt att göra något annat än att bara fortsätta att betala av i den takt jag nu gör
 
Om jag en dag skulle vilja sälja min lägenhet innan hela bolånet är betalt så löser sig ju det automatiskt vid en ev försäljning. Dessutom kommer det att bli en ganska bra slant över i alla fall för lägenheten har ju stigit väldigt mycket i värde sen jag köpte detta. Sätter jag mig då sen i en hyresrätt så är verkligen bolånet löst och det blir dessutom mycket pengar över.
 
Man kan säga att löser jag mitt bolån så är det klart att jag på lite sikt tjänar lite på detta. Men det är ändå för lite pengar för att det ska vara värt att bry sig just nu. Det är bättre att göra annat nu. Att man är skuldfri och sånt är viktigare när man blir äldre för då kanske man inte kan jobba så mycket eller på annat sätt dra in så mycket "cash" som jag ändså gör nu. Nu har man råd att ha någon extra utgift så man behöver inte fundera över dom.  Senare i livet kan det däremot bli viktigare att vara skuldfri, men det är ju inte nu. Löser jag bolånet nu så kommer jag ändå inte att känna att jag har mer pengar över i månaden för det går liksom upp i något annat. Det är så lite pengar det handlar om även på lång sikt. 
 
Det känns lite konstigt att nu säga att det inte är viktigt att lösa bolånet när det var något som jag verkligen ville tidigare så fort som möjligt. Men jag har ju kollat så mycket nu på vad det faktiskt innebär för mig och då kan jag inte se att det är värt att bry sig längre. Jag trodde att det handlade om mer pengar än vad det faktiskt gör.
Det kommer att lösa sig ändå och jag behöver bara betala av det i den takt jag gör nu. Det som också gör mig väldigt säker på att jag inte behöver bry mig det är att jag har pratat med så många människor som har mycket mer erfarenhet än vad jag har av lån, pengar och vad som faktiskt är värt att göra och inte.
 
Detär skönt att det nu känns rätt att bara släppa dessa tankar med vad jag ska göra med bolånet. Lösningen är att bara göra som jag alltid har gjort och sen fundera vidare på vad det är som är viktigt för mig  just nu. Allt med bolån och vara skuldfri blir viktigare senare i livet, inte nu. Det är jag nu så säker på som jag kan bli och det känns som en enorm befrielse på något sätt. 
 





Andreas
03 March, kl. 19:14 | Blogg;

Känns tråkigt att du la ner köksplanerna! Hade vart skoj att följa hur det nya köket vuxit fram!

Ha de fint!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE