Tandhygienist eller tandläkare?

 
Besöket hos tandläkaren gick som förväntat kan man säga. Eller jag kanske ska säga tandhygienist för jag tror det är skillnad på tandläkare och tandhygienist.  Man "snappar" upp en hel del när man ligger där i stolen på folktandvården. 
 
 
Jag blev först undersökt av en  tandhygienist (en hon). Sen var det några saker som hon ville behövde fråga tandläkaren om.  Dom prata något om att bevaka en av mina tänder, men inget ingrepp nu. Man väntar typ till nästa rutinkontroll som är om 18 månader. Då får man se hur det ser ut. 
 
För några år sedan så ramlade jag och slog ut en del i en av mina framtänder. Den blev då lagde med plast. Det händer att själva lagningen går sönder. Det har den gjort nu och då får man fylla den igen. Det är bara en liten flis som knappt syns, men jag tänker som så att har väl en liten flis lossnat så är det lika bra att laga tanden innan det lossnar ännu mer och det kanske lossnar mer för att man inte gör något nu.   Det kostar typ 1500 kronor att göra detta. Tycker jag sen att man får laga den för ofta så att det blir dyrt i längden då kan man sätta dit en porslinstand. Det kostar ca 5000 kronor. Jag väljer att ta plast denna gången, men spricker den någon mer gång så jag måste fylla den igen då betalar jag 5000 spänn för en mer hållbar tand.
 
Vad jag kunde förstå så såg det mesta bra ut iallafall. Det var ju ingen fara att en liten flis i min plasttand hade lossnat, men jag valde som sagt själv att ändå att laga den så vet man att allt är bra i ens munn liksom. Det är ju viktigt att man mår bra, även i munnen.
 
 
 





Fredrik
06 June, kl. 22:22 | Blogg;

Vad var det som hände när du slog ut en bit av framtanden för några år sedan?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE