Våga säga nej och må bra.

Jag ligger här och funderar på hur viktigt det kan vara att säga nej. 

 

Jag är en person som inte har speciellt svårt för att säga nej. Hur man än vänder och vrider på sitt liv så är det ju omöjligt att göra alla människor nöjda och glada. Man vill ju må bra själv också och då är det ju viktigt att man säger nej till saker. Vikten av att må bra och att få göra sånt som jag tycker är roligt prioretarar jag väldigt mycket högre än strävan efter att vara andra till lags hur mycket som helst.

 

Jag har ibland fått skit och fått veta hur dåligt det är att jag inte ställer upp och hjälper till med saker när någon har frågat. Jag har ibland nästan blivit hotad när jag har sagt nej. När någon blir arg på mig och inte accepterar ett nej då är jag glad för att jag just har sagt nej. Jag säger naturligtvis inte alltid nej till allt, men om jag inte vill, inte kan eller har tid då tycker jag att det är bäst att säga nej annars mår jag ju själv inte bra om jag hela tiden skulle göra massor av saker som jag egentligen inte har någon lust med. Dessutom är det ju så att om man hela tiden säger ja till "allt" då blir man väldigt lätt utnyttjad.

 

Missförstå mig inte - Jag gillar att hjälpa till med allt möjligt om jag kan.

Man gör ju sina nära och kära glada om man ställer upp hjälper dom. Det är ju naturligtvis värt en hel del. Men man kan ju ändå inte ställa upp och göra allt som folk ber om. Det fatta nog dom flesta egentligen. Det är okej att inte orka, vilja eller hinna. Jag är glad över att jag är en person som vågar säga nej till saker. Det mår jag väldigt bra av. 

 
 

.

 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE