Jag kommer såklart att göra detta.

Här är en till som tycker som många andra att jag gör fel när jag tänker betala 60 000 kronor för en djupgående, professionell och kanske livsavgörande hälsoundersökning.
 
 
 
 
Henka:
 
Anledningen till att svenska vårdcentraler inte gör den här typen av undersökningar är att det är helt jävla onödigt. Läs om fenomenet "Full body scans" i USA och bluffmakeriet som ligger bakom att utnyttja människors rädsla för att lura dem på pengar. Är du orolig över att du har cancer, hjärtfel, åderförkalkning eller vad det nu kan vara, så GÅ TILL VÅRDCENTRALEN. Jag lovar att dom hjälper dig och tar prover om det skulle behövas. betala 60 k för att någon ska säga till dig att motionera mer och äta mer grönsaker är verkligen helt sjukt. Du är galen om du blåser alla dina pengar på det här. Hoppas det är ett skämt.
 
 
 Danne! Tänk nu igenom det här. Svensk läkarvård kan erbjuda dig all hjälp du någonsin kan få från ett sånt där företag som helt uppenbart är 100% lurendrejare. Betala 60k för att någon ska säga att du måste äta bättre och motionera mer, GODE GUD! Förebyggande är bra men det går inte att se in i framtiden och det går inte att undersöka in kropp på en sån nivå att man kan säga vilka sjukdomar som dabbar dig i framtiden. Hoppas det här är ett skämt och att du investerar pengarna i något vettigt istället.
 
Jag kommer självklart att göra detta oavsett vad andra människor tycker om det. Det är knappast onödigt att få veta hur ens hälsa ser ut idag och vad man behöver göra i framtiden för att minska riskerna för att drabbas av sjukdomar. Jag gör inte detta för att jag känner någon större oro över att bli sjuk. Jag vill veta och försöka minska riskerna. Jag kan säga och vara helt säker på att SciLife Clinic som jag har vänt mig till inte är ett bluffföretag eller är några lurendrejare som bara är ute efter att tjäna pengar. Det är ju många som redan har gjort dessa undersökningar före mig som jag nu också ska göra, på just SciLife Clinic. Anders Wall (finansman), Ingrid Dahlberg (tidigare Dramatenchef och Landshövding) och Martin Tiveus (VD för  Avanza Bank) är några av alla dom som redan har gjort dessa djupgående hälsoundersökningar som SciLife har att erbjuda. Vad jag kan läsa mig till så är ingen av dom missnöjda med att dom gjorde detta, utan tvärtom väldigt glada över det.. När andra kunder (och inte vilka som helst) till SciLife Clinic säger att detta är bra och att dom är mycket nöjda, då tvivlar inte jag på att det är sant. 
 
Det handlar ju inte om att jag kommer att betala 60 000 kronor för att bara få reda på att jag ska motionera och äta bättre. Det är ju mycket mer än så. På min undersökningsdag kommer man tex att gå in och titta på min hälsa ur ett genetiskt perspektiv. En människa som äter rätt och är vältränad kan ändå få tex en hjärtinfarkt. Allt har inte med  med livstilen att göra utan man kan få  sjukdomar som hjärtinfarkt, stroke eller cancer även om man lever ett hälsosamt liv med tex mycket motion, nyttig mat och lite stress. Jag vill veta om just jag är i en högriskgrupp rent genetiskt för att få vissa sjukdomar. Jag vill veta vad jag ska göra idag, men också i framtiden för att kunna leva ett friskt liv. Hela detta paket som SciLife erbjuder har jag svårt att se att den "vanliga" sjukvården idag kan erbjuda mig. Att det kostar  60 000 kronor har jag inga bekymmer med för jag har 60 000 kronor och mycket mer på mitt sparkonot idag. Dessutom kommer det hela tiden in nya pengar så om några månader har jag fått ihop nya 60 000 kronor. Det är bara att köra nu liksom.
 
 
 

Görel
07 July, kl. 17:04 | Blogg;

Har du fått några kommentarer av människor, både på bloggen och i verkligheten, som ställer sig positiva till en sådan undersökning?

Dr Lena
07 July, kl. 22:36 | Blogg;

Men om du är i en högriskgrupp för att få en hjärtinfarkt finns ju inget annat att göra än att motionera och att äta bra ändå. Punkt. Det finns inget mer. /Läkaren

mumbojumbo
07 July, kl. 22:54 | Blogg;

Få reda på hur genetisktsett du är i riskgruppen,fråga dina föräldrar dina mor och farföräldrar dom vet väl om nåhon dog i nåon konstig sjukdom i din släkt utan att plocka fram en dator?
Ursäkta stavfel skriver från mobil.

henka
07 July, kl. 00:33 | Blogg;

Tack för ditt svar Danne! Jag försökte själv söka runt lite efter folk som gjort den här undersökningen och de enda jag kunde hitta var folk på SciLifes egen hemsida. Betalda skådespelare eller folk som själva har något att vinna på att företaget gör bra ifrån sig. Det finns ett mönster bland de människor du räknar upp, de är alla rika som troll och har med största säkerhet investerat mycket pengar i företaget. Det går inte att titta på dina gener i mikroskop och se eventuella defekter, det funkar inte så. Det enda du kan göra för att förebygga sjukdomar är att motionera, äta rätt och leva ett gott liv. Jag tror att dessa 60 000 kr skulle ha en mer positiv inverkan på ditt liv om du gav dem till välgörenhet, använde dem till att hyra en personlig tränare, byggde ett kök, gick en kurs i något intressant ämne eller nästan vad som helst annat.
Här är en artikel från CBS som beskriver problematiken bakom den här typen av undersökningar. Resultaten är mycket intressanta http://www.cbsnews.com/2100-204_162-531563.html

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE