Fler funderingar om undersökningen.

Therese:

Om de gör en undersökning på dig och kommer fram till att de sjukdomar du eventuellt skulle kunna drabbas av kan förebyggas med en hälsosammare kost, skulle du då ändra din kost nu? Jag har upplevt det som att du tycker att du "mår bra" av att äta den mat du äter och inte velat äta nyttigare när läsare haft åsikter om din mat.

 

Jag mår bra av de jag äter idag. Det många läsare har haft åsikter om det är att jag nästan aldrig lagar egen mat . Ibland har folk också haft åsikter om att jag borde äta nyttigare, men fördet mesta har det ju handlat om att jag inte oftare står hemma vis spisen. Jag vet inte om jag skulle ändra på kosten i någon större omfattning, men det kanske heller inte krävs. Man ser ju  till helheten och man kanske kommer fram till att eftersom jag inte dricker så mycket alkohol, röker eller lever ett  stressigt liv så kanske det inte gör så mycket om jag då och då trycker i mig lite "ohälsosam mat". Visar det sig att man kommer fram till att jag borde förändra kosten så gör jag säkert ett försök. Handlar det om små förändringar då är väl chansen större att man ändrar sig. 

 

 

Stina:

Det som kommer hända är att du kommer få allmänna råd om livsstil, sådant som man redan vet - ät bättre, motionera, sov ordentligt osv. Jag lovar dig. OM de väl hittar något kommer du ändå få gå till vårdcentralen och göra om allt där (för 100 kr) och få behandling där. De här sortens företag är extremt oansvariga, de erbjuder personer att köpa dyra tester (som du som sagt skulle fått gratis på vårdcentralen (MR om det fanns anledning att utreda), och om de väl hittar något skickar de bara över ansvaret på någon annan. Jag tycker att du i nästa samtal ska fråga dem vad som händer om de nu hittar något. Inte fan kommer de stå för någon behandling, den saken är säker.

 

Det som ska göras på undersökningsdagen är en genomgående kroppsundersökningbred tumörscreening med helkropps-magnetkamera. Det som också ingår i det pris jag betalar är  undersökningar med magnetkamera av hjärnan och ultraljud av ❤hjärtat❤  och halskärlen. Man kommer att titta på ett hundratal genetiska markörer. Man tittar på just mig om jag har en ökat risk att få tex hjärtinfarkt , stroke eller cancer. Efter alla undersökningar kommer man att gå igenom alla resultat med mig och jag kommer att få veta  hur mitt hälsotillstånd ser ut idag, vilket jag sen såklart har nytta av att jag är medveten om.

 

 

Det som händer om dom hittar något som för mig kan vara livsavgörande de är att dom kommer att tala om för mig vad jag ska göra. Man kommer oavsett resultatet av undersökningen att tala om för mig vad jag ska göra  idag, och i framtiden för att minska riskerna för att få en allvarlig sjukdom. Risken finns alltid att jag blir sjuk även efter att jag har gjort denna undersökning. Några garantier för att jag ska hålla mig frisk finns ju naturligvis inte, men detta är iallafall något som defentivt minskar riskerna och jag blir medveten om dom. För mig är sånt värt en hel del. 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE