Fördelar med att jobba nattpass.

Körde till klockan 03:00 i natt. Det var otroligt lugnt. Mellan kl 01:00 och 03:00 tror jag att jag hade max 4 personer som åkte med mig. Lugnare kan det nästan inte bli.
 
 
Många tror att det är jobbigt att köra nattbuss, men jag kan nog säga att efter alla nattkörninngar som jag har haft genom åren så är det dom körningar som ofta är lugna och defentivt inte jobbiga. Visst kan det hända saker där man verkligen får kämpa liksom, men det händer inte mer än vad det gör på en vanlig vardagsköring. När man kör nattbussen då man slutar kl 03:00 på natten/morgonen så finns det ju massor av fördelar även om man kan tycka att just jobba natten är skit.
 
1. Man börjar ju alltid sent på dagen vilket gör att man har en hel dag ledig innan man börjar jobba. Igår börjar jag Kl 19:00 och under en kväll av arbete så går tiden ruskigt fort. Helt plötsligt blir det natt och har man som jag hade  igår bara 4 personer i bussen mellan kl 01:00 och 03:00  så behöver man inte direkt anstränga sig med biljettförsäljning.
 
2. Du kör alltid en ganska bra buss. Man slipper gnälla över att man får en buss som man inte gillar, vilket ger en positiv energi.
 
 
3. Under en nattkörning finns det ju ingen trafik. Du är ganska ensam på vägen och det är ju betydligt lättare att köra då. Man slipper ju defentivt alla jäkla bilköer som man aldrig annars slipper när man har en vanlig vardagskörning, kl 16:30 tex. 
 
4. Man har lite bättre betalt för att man kör mer obekväm tid på dygnet. Är det dessutom en storhelg som tex jul eller påsk då blir det ännu mer "cash" i  plånboken. 
 
5. Det är många gånger betydligt bättre att köra kvällen och natten än att köra i rusningstrafik då alla ska till jobbet eller skolan.
 
6  Man har ju aldrig så sjukt långa dagar som man kan ha på en vanlig vardag. Passen som man kör en kväll och natt är väldigt sällan över 8 timmar av arbete. 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE