Vikten av att förbereda sig.

Då var jag hemma från denna långa dagen då. Det gick bra och det var ganska lugnt att köra. Jag ska inte säga att jag inte är trött nu för lite känns det ju såklart. 2 dagar av mycket jobb det är klart man känner av. Dessutom är det ju lite annorlunda att jobba helger. Det är många resenärer ute och åker som kanske inte vanligtvis. Man får då tex mer frågor än vanligt.  Det kan vara  vilken buss man ska ta för att komma till en viss plats. Eller hur det allmänt fungerar att åka buss med ett en viss typ av kort.  Vissa typer av frågor får man nästan bara på helgen och vöäldigt sällan en vardag när dom flesta som då åker är pendlare till och från jobb och skola. 
 
Men en bra dag tycker jag. Inga problem egentligen. Jag fick hålla i ett litet barn som var på väg att springa ut i gatan när den lilla pluttens mamma hade fullt upp med att fälla upp en barnvagn och få med sig allt som hon hade handlat på Överby. Så kan det vara.
 
 
 I morgon har jag ett pass med 13 timmar ramtid och två ganska korta raster. Det är ganska tuff körning och blir det nu mer snö också så blir passet ännu lite tuffare och då kanske dom där rasterna blir ännu kortare. Jag kommer inte att hinna hämta mat utan jag får ta med mig mat när jag traskar till jobbet i morgon. För det mesta hinner jag, men inte när jag har detta pass med så lite raster. 
 
 
Jag kan se på ett pass innan om det kan bli tufft eller inte. Men när man har ett tufft pass och vet om detta innan då kan det ändå bli ganska lugnt. Jag är ju liksom förberedd på att jag har ett tufft pass. jag kolar alltid några minuter fdagen före ett arbetspass. jag vill veta när jag börjar och slutar. När jag har raster och hur långa dom är. Jag skummar igenom lite vad jag har för körning och kollar några klockslag och var jag då befinner mig med bussen. 
 
När jag har denna informationen dagen innan då kan jag sitta här i lugn och ro och tänka ut hur jag ska lägga upp dagen på bästa sätt. Det låter som ett jättearbete, men detta tar  bara några minuter. Jag får inget betalt för att jag sitter här hemma i kanske 5 minuter och informerar mig om morgondagen, men man får en väldigt mycket behagligare arbetsdag eftersom man vet så mycket innan som man inte behöver tänka på förrän det kanske händer. Det gör att man kan fokusera på dom viktiga sakerna istället och det är lättare att vara helt avspänd vilket är viktigt när du ska jobba 11-12 timmar på en dag.
 
 
Bland det värsta som finns är när man har ett jobbigt pass att köra och man inte har räknat med detta innan. Att vara förberedd är därför någon som ger mig mycket tillbaka för en dag som innan ser jobbig ut på schemat blir sällan det i verkligheten för jag har tänkt igenom innan hur jag ska göra för att få en behaglig dag. Det funkar nästan alltid.
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE