Se helheten !

 
Jag har haft en 13 timmar lång dag på jobbet och allt satt "klockren"t. Det gick bra och jag gjorde precis som man ska göra. Ingenting var jobbigt idag. Jag hamnade i en rad situationer som lätt hade kunnat kännas jobbiga om jag inte hade varit förberedd på dom innan. Jag hade också mina knep för att vissa jobbiga situationer aldrig skulle uppstå. 
 
Jag gjorde allting rätt ! Inte ett enda fel på 13 timmar. Ok, det beror på vad man tycker är rätt och fel som avgör, men jag tycker att jag gjorde precis allt rätt så för mig var det så. Jag är inte ens trött nu. Jag har haft 3 dagar i rad där jag har varit på jobbet mellan 10 och 13 timmar varje dag. Allt tjat om att det är jobbigt med långa dagar av arbete blir bara jobbiga om man innan går till jobbet med den inställningen. Är man lite förberedd innan, tar det lugnt utan stress och tänker att nu kör vi då blir det ofta bra. Precis så var det idag. Allt var bra ! Precis allt jag kan komma på var bra idag! 
 
 
 
 
 
Det gäller att se till helheten. Om det mesta  på jobbbet är bra då finns det inget anledning att gnälla över detaljer. Denna veckan har jag haft 3 långa dagar, men jag har också haft 3 extremt korta dagar, plus en ledig dag. Det vore ganska uselt om man inte fixar några långa dagar under en helg  efter att under större delen av veckan kört pass som har varit under 5 timmar varje dag. Alltså, ser man på helehten för denna veckan så har jag ju haft 4 dagar som har varit bättre än dom 3 dagar som jag nu har haft i helgen. Men hade jag inte haft dessa långa dagar som jag hade nu denna helgen då hade jag inte under 4 dagar varit hemma redan klockan 10 på förmiddagen som jag har varit större delen av denna veckan. Jag hade säkert fått jobba längre. Jag kan också tycka att det är bra att man gör några längre dagar för jag gör ju hellre de än jobbar massor av helger. Nu efter detta blir jag ledig 5 helger i rad innan det är dags för mig att jobba helgen igen.
 
 Det är lätt att hitta en liten detalj som man kan gnälla över eller tycka är dålig. Den detaljen kan sen göra att man börjar tycka att massa annat är dåligt också och sen är man inne i den där onda cirkeln där man inte tycker att mycket är bra. Jag vill inte hålla på och försöka förbättra små detaljer. Det är helt meningslöst för ändras en liten detalj så att det blir bättre åt ena hållet, så blir det nästan alltid sämre på andra hållet bara för att just har gnällt och fått till en förändring av en liten detalj. Jag gillar bättre att se till helheten. Jag vill hitta fördelarna i allt.Om heleheten är bra och det mesta liksom funkar då är det bara att köra på. För bättre blir det aldrig när helheten är bra. 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE