Tankar om jobb och min ekonomi.

Skönt att bara vara ledig. Jag har gjort ett röjande här hemma för jag kom till den där gränsen när man inte kan se röran av disk,tvätt och annat som man sprider omkring sig. Det går ju ganska fort när man väl börjar städa, och nu är det fint här hemma igen. 
 
Jag funderar en del som vanligt. Nästa helg måste jag ändra på en hel del rutiner som jag har på jobbet och jag funderar såklart på hur det ska gå. Massor av saker kommer att förändras och inte mycket kommer att vara som det en gång har varit. Jag tror jag har koll på det mesta som händer. Nästa söndag drar det i alla fall igång. Från den dagen så är det ny tidtabell att köra efter. Mitt nya schema börjar då att gälla och jag ska också ta på mig en helt "flong" ny uniform. Jag har hört att vissa linjer har fått nya hållplatser och det är massor av mer saker som är helt nytt från och med nästa söndag. Jag brukar vara bra på att ställa om. I dagens "arbetsliv" så måste man ju vara flexibel och beredd på att ändra sig från en dag till en annan. Man kan liksom inte köra fast i ett tänk där man säger att så och så har jag alltid gjort och nu fortsätter jag med de oavsett vad någon annan säger. Men jag funderar ändå på om alla förändringar kommer att liksom fungera på ett bra och smidigt sätt. Men vi har ju inte fått all information än utan det kommer väl i nästa vecka och när man får koll på allt så tror jag faktiskt att detta blir bra. 
 
En helt annan sak som jag också funderar en del på är ju alla förändringar som jag ska göra i min ekonomi. Det känns sjukt bra med detta! Jag grubblar inte längre på hur jag ska göra utan jag tänker bara på vad jag måste göra för att fixa det. När jag tänker på det och inser att detta kommer jag att fixa lätt som en plätt då blir det riktigt kul att greja med det. Tanken är att jag ska få det stabilt och bra nu och för resten av livet, oavsett vad som händer. Jag har räknat ut att det max kommer att ta 9 månader från idag tills jag kommer till punkten att nu är jag nöjd med allt som har med min privatekonomi att göra. Det som först händer nu till slutet av denna månaden är att jag lägger grunden för att trygga framtiden. Sen jobbar jag på och under de 4 första månaaderna så har jag löst bolånet. Sen sparar jag några månader till (max 4) och sen har jag en buffert av pengar där jag sen har då något oförutsett inträffar. Ungefär så är tanken.
 
Egentligen har jag väl en stabil ekonomi som det ser ut idag, men skillnaden är ju bara att jag inte är skuldfri. Det ska jag lösa, men samtidigt ska jag fixa en stabil grund som jag sen kan bygga vidare på utan att jag egentligen märker att jag gör det. Den häftiga känslan som jag nu går och bär på det är att: Jag är helt säker på att jag kommer att fixa detta på mindre än ett år, trots att detta inte ens är i närheten av att vara klart än.  Man ska alltid förverkliga sina drömmar när den möjligeten finns.
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE