Vissa är bra på att sprida ringar på vattnet.

"Kan man inte suga ur Vänern på vatten så man blir av med alla dessa skrikiga fiskmåsar"?
 
Detta var en mening som jag råkade skriva i ett inlägg (mest på skämt) på min blogg en gång i år, och det gjorde att väldigt många blev både upprörda och förbannade på mig. Jag fick kommentarer där man skrev att jag inte borde få blogga offentligt och att jag ville få folk som jobbar med att förbättra Vänern arbetslösa. Jag fick också en lång redogörelse för vad det skulle kosta staten att suga ur Vänern på vatten.  Några tyckte att jag borde skämmas som talar illa om måsen när den nu är så viktigt för våran natur. De fanns folk som helt plötsligt påstod att dom var miljövänner, fågelskådare eller så sa dom bara att dom visste precis allt om hur viktig Vänern är för våran existens.  Folk spred liksom ringar på vattnet efter att jag BARA hade skrivit: "Kan man inte suga ur Vänern på vatten så man blir av med alla dessa skrikiga fiskmåsar"?
 
Detta är rätt komiskt och jag har svårt att inte bara skratta åt sånt här. Hur orkar folk hålla på liksom?  
Vissa människor har tydligen ingen humor alls? Jag vill ändå tro att dom flesta som läser min blogg fattar att jag kanske inte altid menar vad jag skriver jämt. Det vore tragiskt annars om de flesta som läser min blogg inte fatta ironin i många av mina inlägg. Fast även om man inte tycker att de jag skriver eller visar i en video på min blogg är speciellt roligt så borde vissa väl ändå kunna ta en hel del av mina inlägg på min Danneblogg på betydligt  mindre allvar?  Undra vad  folk kommer att sprida ringar på vattnet om nästa år. Vilket vatten ska man välja? Kanske sprider man ringarna på Vänern? Om jag inte hinner suga ur den på allt vatten förstås.  
 
 Denna video gjorde jag efter att jag hade fått alla arga kommentarer, mest för att jag tyckte det var så sjukt att ens någon kunde ta de jag skrev på allvar. Eller så menade ingen allvar, utan alla hade lite humor ändå. Jag hoppas det var så i alla fall. Om inte så hoppas jag att det blir så nästa år då. 
 
 
 
 Här några av alla de kommentarer som jag sen fick angående detta med tex måsar, Vänern och miljön.
 
 Kommentar 1.

Danne, nu fallerar din logik fullständigt. Ditt förslag saknar all form av realism. Jag har gjort en initial kostnadsberäkning på uppsugning av Vänern.

Vänern består av 153 kubikkilometer vatten. Slamsugning av 1 kubikmeter vatten kostar runt 1000 kr. Att suga upp Vänern skulle alltså kosta 153 miljarder kr. Sedan måste vattnet transporteras bort. Vattnet försvinner inte bara, om vi forslar det till havet kommer kustnära länder att svämma över. Att hyra en bil som tar 22 kubikmeter på OKQ8 kostar 1143 kr för 50 km. Du kan ju tänka ut själv hur många gånger en sådan bil behöver köras för att få bort 153 kubikKILOmeter vatten. Tänker du bekosta denna historia?

Sveriges statsbudget ligger på 850 miljarder kr. Det skulle innebära att över en femtedel av hela Sveriges budget skulle läggas på ditt förslag, bara för att du inte tål fiskmåsar.


Jag skulle önska att du tänker efter innan du postar sådana förslag igen.

 

 Kommentar 2
 
Håller med , vissa borde inte få blogga offentligt! Jag fick höra detta nonsens via en kollega och jag finner din tanke löjeväckande. Jag jobbar 40 timmar i veckan med ett samarbete vi kallar vänersamarbetet, du är hjärtligt välkommen att gå in på våran sidan och läsa dokument och aktiviteter vi gör varje dag för att förbättra Vänern. Men du vill att jag och mina kollegor som brinner för detta ska få sparken och inte ha något jobb att gå till för att du råkar störa dig på att fiskmåsar låter för högt? Vad har du för rätt att se ner på människor som mig och mina kolleger, du borde vara mer ödmjuk, då blir allt mycket bättre för dig!

Tack för mig!

 


Kommentar 3.

Danne, jag är en sjukpensionär som i många år har jobbat med människor i svåra situationer och hjälpt dem med deras problem. Jag råkade tyvärr ut för en olycka för tre år sedan vilket gör att jag inte kan jobba mer. Första året satt jag ensam hemma och och var nere, nästan deprimerad. De få vänner jag har sa då till mig att rycka upp mig vilket jag försökte med. Jag testade att gå på kvällskurser i matlagning. Det fastnade jag dock inte för. Jag sökte även jobb utan framgång. Men en dag gick jag på en promenad längs vänerkusten och hörde fåglarna sjunga. En känsla fyllde mig av glädje, att livet inte är så dåligt. Så varenda dag sedan dess har jag tagit med mig en brödpåse och matat fåglarna vid Vänern. Det är det jag finner glädje i att göra, och jag mår bra av. Som du själv säger så är att må bra det viktigaste i denna vår värld. Jag hade inte mått bra om Vänern och dess fauna skulle försvinna, då mina även hobby skulle försvinna. Jag blir lite ledsen att läsa att du vill att vårt unika innanhav ska försvinna. Det skulle förstöra en hel unik miljö. Tänk dig själv att stå på kinnekulle utan att kunna blicka ut över Vänern. Eller gå ut på hindens rev utav att överväldigas av känslan att du står mitt i en sjö?

Men det kanske var meningen att provocera?

Kommentar 4

Jag har läst din blogg under en längre tid, jag känner mig nu manad att kommentera då din kommentar om Vänern väckte starka känslor i mig. Jag bor i kuststaden Göteborg, och för oss är Värnen en väldigt viktig del av hamnen. Vattnet från Vänern är oerhört viktigt för att hamnen i Göteborg ska fungera. En icke obefintlig andel av de fartyg som ankommer till Göteborgs hamn ska vidare upp i Göta Kanal för att lossa sina varor vid en av städerna längre upp. Vänern är en av de viktigaste vattenkällorna för att Göta Kanal ska fungera. Om Vänern inte skulle finnas längre så skulle det leda till att Göta Kanal skulle torka ut. Göta Kanal är en stor turistattraktion för Sverige, om vi skulle bli av med Göta Kanal så skulle Sverige förlora en stor inkomst. Vi skulle då vara tvungna att höja skatterna, göra oss av med välfärden (sjukvård, skola, äldreomsorg, vägar, kollektivgtraffik). Sverige är ett relativt litet land och vi behöver värna om våra tillgångar.

Det jag vill få sagt med min kommentar är att du borde försöka att tänka ett varv till innan du publicerar dina inlägg.

 


Kommentar 5

Jag är ornitolog. Jag har ägnat hela mitt liv åt fåglar i allmänhet och havsfåglar i synnerhet. Det smärtar en aning i mitt hjärta när jag hör dina hårda ord om dessa vackra djur. Måsen är en fascinerande och social varelse som är oerhört viktig för vårt ekosystem. De äter flugor, larver och andra skadedjur som utan måsens förebyggande arbete.skulle svämma över vår stad.

Jag har ofta blivit hånad och förlöjligad p.g.a. mitt stora måsintresse. Det är tråkigt att människor är så intoleranta och trångsynta. Det är därför olyckligt att du i din populära blogg ringaktar måsen på detta sätt. Jag är inte arg, inte alls. Däremot tycker jag det vore klädsamt om du ägnade åtminstone ett inlägg åt att informera allmänheten om måsens alla goda egenskaper.

 

 

Kommentar 6  

Käre Daniel.

Jag har icke kommenterat eller delat med mig av mina egna tankar till dig på ett långt tidevarv, men jag tyder fortfarande bokstäverna på din webblogg. Så du behöver icke känna dig alena.

När jag gick in på din webblogg denna afton såg jag denna komiska video, men ändå med en vederhäftig underton. Jag är ingen expert inom biologi då jag ej har någon examina i någon av biologins discipliner.
Jag är då mer en dilettant som uppskattar moderjord för de naturtillgångar som finns i vår ljuvliga värld.
Men även en näringsidkare som jag inser att det icke bådar gott för naturen att störa ett sådant så stort kretslopp.

Vätedioxiden som finns i Vänern är en livsviktig abiotisk faktor för alla heterotrofa samt fotoautotrofa organismer som består av eukaryota celler, även för organismerna som består av prokaryota celler. Om du skulle ändra på vattennivån i vänern skulle du förstöra deras habitat, och de skulle vara nödgad att följa med vattenflödet ut till havsvattnet i västra utloppet. Där skulle de dö en mycket smärtsam död då de kommer i en hyperton miljö förhållande till molariteten joner i cellerna. Detta försöker organismerna kompensera upp genom att avge vätska genom sitt semipermeabla cellmembran till omgivningen då den osmotiska processen fodrar detta. De kommer då dö av en uttorkning.

Detta skulle även få stora konsekvenser på samhället, då det är mycket samfärdelse som går via Vänern. Det skulle göra att allt det gods som fraktas med skepp kommer få transporteras med något slags flakfordon, som icke har samma lastmöjligheter som en tanker. Det skulle då gå åt fler bilar för att frakta samma gods som ETT skepp kan forsla. Det skulle då generera i mer utsläpp vilket förstör miljön ytterligare. Det blir som en kedjereaktion.

 

 

Kommentar 7:

Detta är  väl den roligaste av alla kommentarer som jag fick på detta? Här fanns det ju någon som verkar  vara rolig och ha lite humor i alla fall.

Goderafton min käre Daniel! Jag ber om eder nåd för jag ej har språkat med er på mången kalenderveckor. Jag har haft fullt upp med att planera och hur jag skall disponera min tid över årstiden med frodig grönska, samt vad som skall ske då skördetiden anländer till vårt land. Jag har även anlagt ett besök hos en gammel kamrat. Denne man gick tyvärr bort en vecka efter min visit. Då satte jag mig ned vid min pulpet på en ut af mina kammare på mitt herresäte, för att författa ett kondoleansbrefv till änkan. Jag närvarade även vid grafvsättningen vid Skara stifts katedral, som för övrigt är ett mycket treflig och vacker helgedom. Jag kan starkt rekommendera unge Herr Johansson att aflägga ett besök. Jag må har haft mycket att reflektera och planera den senaste tiden men jag har icke undgått att läsa din formidabla webblogg. Det har har även icke ungått mig att vår, nationens prinsessa, Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadotte har ingått det äkta heliga ståndet. Det har även du Daniel beakat här på din webblogg. Du har även gett sken om att du är en rojalist och konungavänlig person. Jag vill därför att Herr Johansson skall observera dessa rörliga bilder: 

 Hur ställer du dig till konungafamiljens ställningstagande till att de är positiva till Vänern för utvinning av elektricitet med hjälp af vindsnurreproppellerapperatur? De går alltså emot dig Daniel Johansson och din ståndpunkt som du har haft ett bra tag nu vad och hur Vänern skall användas till. Hur ser du på saken? med tanke på att du ville att den skulle försvinna. Jag skulle även villa höra din åsikt om Prinsens monolog, då jag tycker inte den håller en rojalistisk klass och nivå.






Katta- Mamma till fyra
01 January, kl. 21:15 | Blogg; http://kaattaa.blogg.se

hehe du är för härligt! Du kan komma o tömma havet runt Lysekil med. Jag stör mig oxå på fiskmåsarna . Nu är det dock lie lugnt men mot våren / sommaren är dom hemska :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE