SÖNDAGSMIDDAG!

Fläskfilê Black And White...
 
 

Kimpa
08 August, kl. 02:08 | Blogg;

Hej Danne! Jag hoppas inte du tar det här på fel sätt, men jag är uppriktigt talat oroad för din syn på näringslära. Jag följer din blogg nästan dagligen,och det värker i mitt hjärta varje gång jag ser dig försvara/slår dövörat till kommentarer angående dina matvanor.

Nummer 1: Hämtad mat och lagad mat är två helt skiljda saker. Lagar du maten själv så kan du själv bestämma hur mycket energi du vill att denna ska innehålla,hämtar du mat så är det svårare att veta,speciellt om man är nybörjare inom träning och diet...men sån här portion med fläskfile,pommes och beasås är säkert någonstans mellan 1200-1500 kcalorier. Jag skulle gissa på att du kanske har en dagsförbrukning på 2000-2300 kcal utan träning. Med HÅRD träning så kanske du kan komma upp i 3000 kcal. Dessa 3000 kcal innebär att du har dessa att förbruka innan du blir fetare, om du vill gå ner i vikt så är ett underskott på ca 500 kcal om dagen att rekommendera,dvs 2500 kcal.

Vill du bränna fett? Ja då är styrketräningsavdelningen fel plats att vara på. Det snabbaste och bästa sättet att bränna fett på är igenom intervallträning. Ligger du i hårt så kan du tappa 5 kg på en månad utan någon större uppoffring, ät nyttigare. Ta på dig löpskorna,ut och spring i backar framför allt. Absolut,det tar ett tag o få upp flåset. Men det gör inget,för varje gång du ger dig ut så blir det bättre. Börja med att gå 5 minuter,sen springer du allt du orkar tills du tror att du ska dö. När dödskänslorna inträffar,ja då fortsätter du gå en bit, och när andan har återvänt så springer du allt du kan igen. Upprepa under 30 minuter till att börja med,sen allteftersom konditionen ökar så får du öka ditt tempo/längd på passet.

För det andra så äter du alldeles för lite grönsaker,tallriksmodellen säger att du ska ha ca 40% kolhydrater och 40 % grönsaker,resterande 20% protein i form av fisk eller kött. Vad väldigt få människor inser är hur farligt det är att äta såhär. Ta till exempel alkoholister,de dricker och dricker och till sist så orkar inte levern,vars funktion är att rena kroppen från "gift". Efter många års supande får man till sist en skrumplever,och får gå på dialys för att rena sitt blod istället. Det samma gäller sådan här mat, efter många år av slarvande med kost så tar levern stryk och har du typ kanske det stannar med diabetes. Har du otur ja då blir det dialys.

Se detta som några råd från en vän som bryr sig. Det bästa med dessa råden är att de är helt gratis. Men det behöver inte betyda att du kommer få ett långt och friskt liv,det kan inte jag och ingen annan på denna planet styra eller garantera. Allting är bara på lån,glöm aldrig det! Tack för en förövrigt bra blogg!

//Trogen läsare

CrazyHorse
08 August, kl. 20:51 | Blogg;

Väldigt lärorik kommentar Kimpa. Ett tips för att få i sig mer grönsaker är att då och då äta en vegetarisk rätt. Exempelvis spenatsoppa med ägg som är gott, enkelt och billigt. Tack för en grym blogg danneman. Du är kung!

Kossan Mu
08 August, kl. 23:35 | Blogg;

Det stämmer inte att man behöver gå i dialys för att levern pajar. Dialys är när njurarna pajar, Kimpa! Att man får njursvikt är knappast något man kan påverka med kost, däremot har du rätt i mycket annat.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE