Gick upp redan klockan 06:00.

 Jag vaknade til redan klockan 06:00 i morse. Det blir ju så när jag hela veckan har klivit upp kl 04:00. Att sova 2 timmar längre känns ju jämförelsevis som värsta lyxen. 
 
 
 Eftersom jag inte kunde somna om så var det ju lika bra att kliva upp. Jag kände mig hur pigg som helst och jag bestämde mig för att ta mig bort till gymmet ganska omgående. Jag var väl uppe i någon timme innan jag gick ut och traskade bort till gymmet. Dom enda som var ute (som jag kunde se) var jag själv och alla dessa jäkla skrikiga måsar som om man kanske inte alltid ser, men hör här  i Vänersborg. Kan ingen bara suga ur den där jävla vattenpölen som heter Vänern för då borde dom försvinna härifrån denna stan. 
 
 
 
 
Det blev ett bra pass även denna gången. Det är kul när man känner att man orkar träna och göra övningar som jag tidigare har haft svårt att fixa, men som nu går hur lätt som helst. Jag provade lite nytt också och det var inga problem det heller. Sen kan man ju undra varför man inte är hemma och sover istället för att "tagga" bort till gymmet klockan 07:00. Fast nu känns det ju så bra och har gjort så en längre tid så det är ju bara att jag är så pepp på att träna direkt när jag vaknar.
 
Det är ju bara att köra liksom!!!
 
 
 
 
 
Nu har jag hela dagen att göra annat på. Skönt att nu bara gå runt med en känsla av att man har kört ännu ett bra pass på gymmet. Skön feeling och man kan inte säga att man mår dåligt. Man mår ju hur bara som helst och det är ju det viktigaste av allt i hela världen.
 





Lotta
04 April, kl. 11:58 | Blogg;

Danne, nu fallerar din logik fullständigt. Ditt förslag saknar all form av realism. Jag har gjort en initial kostnadsberäkning på uppsugning av Vänern.

Vänern består av 153 kubikkilometer vatten. Slamsugning av 1 kubikmeter vatten kostar runt 1000 kr. Att suga upp Vänern skulle alltså kosta 153 miljarder kr. Sedan måste vattnet transporteras bort. Vattnet försvinner inte bara, om vi forslar det till havet kommer kustnära länder att svämma över. Att hyra en bil som tar 22 kubikmeter på OKQ8 kostar 1143 kr för 50 km. Du kan ju tänka ut själv hur många gånger en sådan bil behöver köras för att få bort 153 kubikKILOmeter vatten. Tänker du bekosta denna historia?

Sveriges statsbudget ligger på 850 miljarder kr. Det skulle innebära att över en femtedel av hela Sveriges budget skulle läggas på ditt förslag, bara för att du inte tål fiskmåsar.


Jag skulle önska att du tänker efter innan du postar sådana förslag igen.

Kram

Kenny
04 April, kl. 14:16 | Blogg;

Håller med Lotta, vissa borde inte få blogga offentligt! Jag fick höra detta nonsens via en kollega och jag finner din tanke löjeväckande. Jag jobbar 40 timmar i veckan med ett samarbete vi kallar vänersamarbetet, du är hjärtligt välkommen att gå in på våran sidan och läsa dokument och aktiviteter vi gör varje dag för att förbättra Vänern. Men du vill att jag och mina kolleger som brinner för detta ska få sparken och inte ha något jobb att gå till för att du råkar störa dig på att fiskmåsar låter för högt? Vad har du för rätt att se ner på människor som mig och mina kolleger, du borde vara mer ödmjuk, då blir allt mycket bättre för dig!

Tack för mig!

/Kenny

Anders
04 April, kl. 15:47 | Blogg;

Danne, jag är en sjukpensionär som i många år har jobbat med människor i svåra situationer och hjälpt dem med deras problem. Jag råkade tyvärr ut för en olycka för tre år sedan vilket gör att jag inte kan jobba mer. Första året satt jag ensam hemma och och var nere, nästan deprimerad. De få vänner jag har sa då till mig att rycka upp mig vilket jag försökte med. Jag testade att gå på kvällskurser i matlagning. Det fastnade jag dock inte för. Jag sökte även jobb utan framgång. Men en dag gick jag på en promenad längs vänerkusten och hörde fåglarna sjunga. En känsla fyllde mig av glädje, att livet inte är så dåligt. Så varenda dag sedan dess har jag tagit med mig en brödpåse och matat fåglarna vid Vänern. Det är det jag finner glädje i att göra, och jag mår bra av. Som du själv säger så är att må bra det viktigaste i denna vår värld. Jag hade inte mått bra om Vänern och dess fauna skulle försvinna, då mina även hobby skulle försvinna. Jag blir lite ledsen att läsa att du vill att vårt unika innanhav ska försvinna. Det skulle förstöra en hel unik miljö. Tänk dig själv att stå på kinnekulle utan att kunna blicka ut över Vänern. Eller gå ut på hindens rev utav att överväldigas av känslan att du står mitt i en sjö?

Men det kanske var meningen att provocera?

Anna-Lena
04 April, kl. 16:58 | Blogg;

Hej Danne

Jag har läst din blogg under en längre tid, jag känner mig nu manad att kommentera då din kommentar om Vänern väckte starka känslor i mig. Jag bor i kuststaden Göteborg, och för oss är Värnen en väldigt viktig del av hamnen. Vattnet från Vänern är oerhört viktigt för att hamnen i Göteborg ska fungera. En icke obefintlig andel av de fartyg som ankommer till Göteborgs hamn ska vidare upp i Göta Kanal för att lossa sina varor vid en av städerna längre upp. Vänern är en av de viktigaste vattenkällorna för att Göta Kanal ska fungera. Om Vänern inte skulle finnas längre så skulle det leda till att Göta Kanal skulle torka ut. Göta Kanal är en stor turistattraktion för Sverige, om vi skulle bli av med Göta Kanal så skulle Sverige förlora en stor inkomst. Vi skulle då vara tvungna att höja skatterna, göra oss av med välfärden (sjukvård, skola, äldreomsorg, vägar, kollektivgtraffik). Sverige är ett relativt litet land och vi behöver värna om våra tillgångar.

Det jag vill få sagt med min kommentar är att du borde försöka att tänka ett varv till innan du publicerar dina inlägg.

/ Anna-Lena

Göran
04 April, kl. 17:33 | Blogg; http://www.sofnet.org/

Hejsan,

Mitt namn är Göran och jag är ornitolog. Jag har ägnat hela mitt liv åt fåglar i allmänhet och havsfåglar i synnerhet. Det smärtar en aning i mitt hjärta när jag hör dina hårda ord om dessa vackra djur. Måsen är en fascinerande och social varelse som är oerhört viktig för vårt ekosystem. De äter flugor, larver och andra skadedjur som utan måsens förebyggande arbete.skulle svämma över vår stad.

Jag har ofta blivit hånad och förlöjligad p.g.a. mitt stora måsintresse. Det är tråkigt att människor är så intoleranta och trångsynta. Det är därför olyckligt att du i din populära blogg ringaktar måsen på detta sätt. Jag är inte arg, inte alls. Däremot tycker jag det vore klädsamt om du ägnade åtminstone ett inlägg åt att informera allmänheten om måsens alla goda egenskaper.

I övrigt vill jag tacka dig för en intressant och givande blogg. Jag har noterat att du ibland besökt Vänersborgs Fågeltorn för att spruta champagne, eller "vaska" som ungdomarna säger. Om du någon gång skulle vilja besöka fågeltornet i syfte att titta på fåglar är du hjärtligt välkommen.

Mvh
Göran

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE