Detta borde funka bättre.

I början av året ville jag spara ihop en massa pengar för jag skulle ha till renovering  av köket. Jag bestämde mig för att försöka spara ihop allt och sen fixa köket.  Jag har ju under en längre tid fattat nu hur tufft det är att först spara ihop allt och sen göra något. Det är farmförallt mentalt jobbigt. Logiskt sett så går det ju för jag lyckades ju  på det första halvåret få ihop nästan 60 000 kronor. Hade jag bara fortsatt på samma sätt ett halvår till så hade jag ju fått loss över 100 000 kronor som jag hade kunnat lägga på sparande. Men det funkade inte riktigt även om jag forfarande tycker det var bra gjort att kunna spara ca 10 000 kronor varje månaden i ett halvår. Även om jag klarar att på ett år spara ihop över 100 000 kronor som jag kan använda till min dröm så är det jäkligt tufft spara först hur mycket som helst utan att röra någonting på tex ett helt år. Det har jag inte fixat utan jag har nu under en period bränt lite pengar och det har blivit på nya möbler.
 
Kanske har jag nu hittat ett sätt som ändå kommer att funka. Jag sparar lite och bränner lite, men inte allt och sen fortsätter jag att spara igen. Denna strategiska planen känns betydligt bättre och är säkert roligare än att försöka spara ihop allt och sen spendera.
 
Det jag har gjort!
 
1 Jag har under den första halvan sparat ihop nästan 60 000 kronor.
2. Sen har jag spenderat lite extra under sommaren.
3 Det blev lite nya möbler efter detta.
 

Jag har nu pengar kvar från de jag sparade ihop under det första halvåret och jag kan ju fortsätta att spendera tills jag är på noll och sen börja om, men det ska jag inte göra. Jag har ju nu fortfarande en buffert. Jag har ju spenderat lite av det jag hade, men jag har kvar och för att det ska kännas lättare att fortsätta kämpa på  och inte bli så mentalt jobbigt så sparar jag nu lite igen och sen om 1-2 månader så kör vi igen och investerar mera i min dröm. Det låter bättre att säga investera än spendera och jag är ganska säker på att detta är en bättre strategi att köra på än den jag provade i början av året. Det känns ju som jag ändå är nära nytt kök, en lösning av bolånet, mer nya möbler och renovering för jag har ju en buffert som nu inom 1 och 2 månader kommer att växa med typ 20 000. Även om det är mycket kvar så har jag mina delmål och kämpa mot och ju fler delmål jag fixar ju närmare kommer jag det slutgiltiga målet. Känner mig "taggad" att köra på detta nu och det ska jag göra!
 
Det kommer ju att bli betydligt lättare att nå det stora målet om jag har små delmål på vägen. Att spara ihop allt och sen göra allt funkar inte och då ändrar jag bara. Jag ska fixa det här med min dröm och jag slutar fan aldrig förrän detta är fixat !
 
Pengar kommer till pengar och Danne når sin dröm. Låter inte helt fel !
Nu kör vi !!!
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE