Jag kämpar ju för bättre ekonomi.

Dom flesta som skriver till mig stöttar mig i de här med mitt kämpade för att få ihop pengar, men det finns också några få som skriver typ att jag har ett stort problem som bara fokuserar på pengar som det var det viktigaste av allt i livet. Någon skriver att livet handlar inte om att spara pengar. Någon anser att jag har ett problem när jag hela tiden kämpar så mycket för att få ihop pengar till det jag drömmer om. Jag borde gå till en psykolog osv...

Nu är det ju så att jag har inte tänkt ägna livet åt att spara pengar. Jag sparar pengar för att kunna göra saker som är lite utöver det vanliga. Jag vill förverkliga mina drömmar och nå mina mål. Det tycker jag är en del av livet. fan va tråkigt det hade varit annars. Sparandet av pengar är nödvändigt för har jag inga pengar så förblir de mesta av det jag drömmer om just bara en dröm.

Pengar är inte viktigt hör man  folk säga ibland. Det har man hört ofta. Men är det fel att vilja ha mer pengar att röra sig med? Pengar måste man väl ha även om man inte tycker att det är viktigt. Jag har gjort en ganska enkel uträkning: Om jag löser mitt bostadslån (vilket är en dröm för mig) då kommer jag att minska min hyra med ca 40%. Det gör att jag direkt kommer att ha mer pengar att röra mig med. Jag räknar in utgiften som jag har på lånet  i hyran.  Hyran går ju upp varje år typ. Hur ofta är de så att man får en hyressäkning? Det händer väl nästan aldrig om man inte flyttar till  en bostad som är billigare. Alltså, utan att göra speciellt mycket mer än att kämpa lite detta första halvår så kan jag sänka min hyra med ca 40%. Vad är det för fel med att vilja göra detta? Dessutom är de så att jag vet att jag inom en ganska snar framtiden kommer att få en löneförhöjning. I slutändan gissar jag att det rör sig på ungefär 5-10% mer i månaden. Återigen, jag kämpar för att sänka min hyra med 40% samtidigt som jag vet att jag snart kommer att få en löneförhöjning. Det enda jag behöver göra är att spara pengar i ett halvår och sen om jag vill löser jag bostadslånet och jag får det så mycket bättre rent ekonomiskt. Det är väl ändå inte fel att försöka fixa detta???

Om jag nu gör så att jag renoverar istället? Jag har en dröm om att få hela min lägenhet renoverad. Jag ser en chans att kunna starta det arbete som krävs, men det krävs ganska mycket av både pengar och jobb eftersom jag vill göra så mycket med min bostad. Vad är det för fel med att kämpa lite för att kunna börja detta arbete? Dessutom stiger värdet på lägenheten om det är nytt och fräscht liksom. Om jag tex väljer att renovera köket och fixar de så får jag ju säkert ett kök precis som jag vill ha det. Resulatet : Jag trivs. Vad är det för fel på att kämpa för att kanske fixa detta?

Med ganska enkla metoder så ser jag en chans att få det så mycket bättre rent ekonomiskt eller en trivsam tillvaro i mitt hem. Jag behöver inte byta jobb, löneförhandla eller jobba mer. Jag behöver bara kämpa lite nu och sen får jag det bättre. Känns som det är värt varenda minut av kämpande ju.





L
03 March, kl. 19:44 | Blogg;

Så klart man ska kämpa för att få det bättre sedan! Det är alldeles för många som bara nöjer sig. Vad är det som du får stå tillbaka på detta halvår? Lycka till med sparandet! Kommer kännas grymt bra när du har möjligheten att själv bestämma vad du vill investera pengarna !

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE