Köket ? Alla tankar och planer!

Det börjar snart bli dags att titta på ny budget. Jag tror nog att jag kommer att hålla denna också som jag planeradeinför denna månaden. Det kommer kanske att gå en del pengar på midsommar? Jag tänker väl inte laga något mat ändå? Usch för färskpotatis, sill och annnat sånt där öhhh... Det går inte så mycket pengar där, men blir de som jag har tänkt mig till helgen så finns det nog  en del annat som jag kommer att spendera pengar på. Budgeten håller jag nog iallafall, men frågan är om jag fortfarande kämpar mot köket?

 
Nu är de faktiskt så att idag ringde den där kille som har kollat på mitt kök. Han som lämnade offerten och som har gjort allt typ. Jag undrade såklart vad han ville för de var ju inte längesen som han ringde och frågade mig om hur jag tänker kring detta med köket. Jag sa då att jag återkommer när jag känner mig mer redo och jag erkände att detta var mer än vad jag hade räknat med från början. Jag var ändå glad att jag fick reda på de. Vad ville han nu då denna gången ?

Denna gången ville han bara tala om att han har ritat ett nytt kök åt mig och har en  offert som han frågade mig om jag ville titta på.  Jag kanske inte finner de intressant, men jag sa iallafall att jag ska kolla på den. Förmodligen så är de så att han har gått ner i pris. Jag sa ju sist till honom att dom offerter jag hade fått  var på en betydligt högre summa än vad jag hade räknat med från början. Jag skulle gissa på att detta han nu har är  en offert med ett lägre pris. Tanken kan vara att han  går ner lite nu när han märker att jag inte bara tar den offert som han först gav mig. Han går helt enkelt ner i pris för han vill ändå att jag ska anlita dom sen när det blir dags och jag liksomhar bestämt mig för att göra de. Detta är ju bara vad jag tror, men varför kommer en ny offert annars om inte priset är lägre.

 
 Egentligen bryr jag mig inte så mycket om hur dom tänker, det spelar ingen roll. Det viktiga är att jag får köket som jag vill ha de och det kommer jag att kämpa det som krävs för att fixa de denna gången? Oavsett vad den nya offerten är på så tror jag de krävs att jag fortsätter kämpa på. Just nu gör jag de och jag kan inte göra mycket annat just nu, men kämpar jag på med detta typ efter sommaren också? Det vet jag inte om jag orkar ärligt talat?Jag har ändå kommit till ett läge där jag känner att jag har kämpat så mycket för att hålla budgeten och att fortsätta att kämpa in lika mycket och lite mer de känns inte motiverande, men det krävs.  Just nu funkar de för jag jobbar ju bara på  och jag ska göra de ett tag till innan semestern. Jag vill heller inte fatta några förhastade beslut så jag sparar och jobbar på utan att göra något utöver de vanliga. Jag gör de jag ska göra helt enkelt  och spenderar inte överdrivet mycket pengar och då funkar detta. Men jag är också i ett läge just nu där jag faktiskt kan förverkliga en annan dröm som jag länge har haft. Lösa bolånet och bli skuldfri.

Det kan jag lätt fixa nu och då får jag de ekonomiska läge som jag alltid har velat ha. Det kommer dessutom att bli ännu bättre bara jag väntar några månader till.  Allt detta med renovering och sånt har ju fått mig att grubbla så mycket så det knakar ju rätt ordentligt i "pallet". Jag har många gånger tänkt tanken att ge upp med köket för denna gången. Jag har många gånger sagt att detta  med renoveringen av allt här hemma är kanske något som jag aldrig kommer att klara av. Det är för stort för mig att fixa allt som jag vill ha de. Hela grejen med mina drömmar om en ny fin lägenhet går ut på att jag ska få den exakt som jag vill ha de. Det vore enkelt att göra en nödlösning och fixa de som bara behövs. Det vore enekelt att fixa dom pengar som krävs för att få de som jag vill ha de också. Jag skulle på typ 30 minuter kunna fixa fram 150 000 kronor hur lätt som helst.

Det finns ju hur mycket företag som helst som lånar ut pengar, utan säkerhet osv.. Dom marknadsför sig med att tex säga. Kolla vårt förmånliga kökslån! Den reklamen har jag sett och blivit medveten om under den här perioden som jag har kämpat på. Jag har även sett reklam där de sägs: Vi ställer inga onödiga frågor om vad du ska låna pengar till. Låna upp till (tex )150 000 kronor utan säkerhet osv.. De där vi ställer inga onödiga frågor Det finns ett bra svar på varför dom inte gör de: Dom tar jäkligt bra betalt i form av ränta för dom pengarna man lånar.

Nu är de nog så att de skulle inte vara så farligt för mig att låna dessa pengar som jag behöver för att fixa mitt kök. Jag skulle säkert kunna få låna pengarna i den gamla "hederliga" banken till en låg ränta, det tror jag nog. Men jag vill inte lösa min drömmar på kredit liksom. Fixar jag köket för lånade pengar så  är de lätt att sen tycka att detta med att låna de funkar så bra  så då kanske man lätt kommer in i de där att man lånar mer pengar för att tex fixa allt annat som man vill få gjort här hemma. Det är lätt att hamna i en ond cirkel där man varje gång tycker att de gick ju bra att låna förra gången så jag gör de igen. Sen blir de där "igen och igen" många gånger och tillslut så sitter man där med skulder upp över öronen och det kan gå väldigt fort. Nej där ska jag inte hamna. Jag vill gå åt andra hållet och det är inte värt att fixa sina drömmar på kedit. Finns ingen anledning för jag är inte ute efter att skapa en "fasad" utåt sett där jag visar upp ett drömliv liksom. Nej jag vill ha en stabil ekonomi där jag kan unna mig mycket även efter att jag har förverkligat drömmen om att ha ett hem som är  renoverat och fint som jag vill ha de och självklart vill jag fixa de för sparade pengar. Att hålla upp en "fasad" utåt sett och innerst inne veta att man har massor med skulder  är inte värt ett "piss".

Mycket tankar här och det är ju inte så konstigt  att  detta känns tufft att kämpa med. Det kanske också är så att lösa bolånet är de jag klarar av när de gäller att fixa de som jag verkligen drömmer om. Renoveringen kanske är för mäktigt och för stort och så är de liksom. Vill jag både bli skuldfri och samtidigt ha en ny och fräsch lägenhet som är renoverad  som jag vill ha den (det är min dröm)så är de bara att kämpa på nu som gäller. Jag kan ju inte låna massor med nya pengar för då lär jag aldrig kunna se hur jag ska lösa "skuldfrågan" och så har jag huvúd bryt för de under många år farmöver. Jag gissar att det är bättre att ha huvudbryt för ett gamalt kök än att ständigt gå runt och tänka på hur mycket skulder man har. Löser jag min ena dröm på kredit så blir det inte roligt någonstans. Jag vill inte ha en ekonomisk situtaion där mycket pengar går till att beta av skulder. Nej, hellre bara ha tak över huvidet och så får de se ut som de gör i mitt hem.  Får se hur de blir med alt., men mitt sätt att tänka är tufft fast de känns också moget, klokt och vuxet och det är jag ju inte bortskämd med att vara, men ibland överraskar man lite.

 På något sätt så känns de bättre att lösa bolånet nu när jag kan de och sen bara drömma vidare om renoveringen. Är jag bara skulfri så är ju ändå hela livet så mycket bättre på något sätt. Cash is king liksom...
Anna
06 June, kl. 22:32 | Blogg;

Får man lov och fråga vad Danne ska göra på midsommar :)?

Johan
06 June, kl. 23:50 | Blogg;

Danne.. skit i köket några månader, ett halvår. Betala av bolånet så att du blir skuldfri. Då kommer du kunna spara mycket mer pengar per månad, utan att betala tillbaka massa pengar på ett lån varje månad. Fasta utgifter gör dig mindre fri att göra vad du vill... Sedan när du väl börjar spara pengar igen, så behöver du inte i förväg bestämma vad pengarna skall gå till. Det är en tjusning att veta att man har ett kapital på banken, och det blir ett projekt att bestämma vad det ska användas till sedan... lev i nuet!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE