Tankar kring de jag kämpar för.

Jag kämpar ju på med mitt sparande av pengar. Jag håller budget nästan exakt på kronan. Ja sparar precis så mycket som jag känner att jag klarar. Jag tar liksom inte ut "svängarna" någonting.  Det är tufft att kämpa på med detta och jag funderar lite på vad jag har dragit igång. Jag skulle ju kunna ha de så mycket bättre liksom. Men det får jag ju sen när detta är klart. Min vilja att fixa mina mål gör att jag bara jobbar och jobbar och kämpar och kämpar. Tillslut så ska de fan ge resultat!

Jag har många gånger funderat på andra sätt att fixa detta. Jag har fått en del tips och råd från  människor om hur jag borde göra. Jag funderade här om dagen på om jag (fast jag ännu inte har pengarna till ett nytt kök) borde kolla upp vad detta kommer att kosta så jag vet de redan nu. Men nej, det vill jag inte. Kollar jag de nu och det då visar sig  att detta kostar så mycket mer än vad jag har tänkt mig. då ger jag nog lätt upp ... Är det så och jag kollar upp det nu så kanske jag ger upp bara för att jag vet att det är för dyrt? Jag känner mig själv rätt bra så den risken finns defentivt. Bättre då att spara ihop dom 50 000 kronorna som jag har tänkt  mig från första början. Är det så att detta kostar mycket mer än de så är det ju ändå så att jag har ju dom 50 000 kronorna som jag har sparat ihop. Dom är det ingen som tar ifrån mig även om det inte skulle räcka till köket. har jag 50 000 kronor så finns de ju massor med andra alternativ som jag har funderat kring så pengarna ska jag spara ihop innan jag liksom går vidare, så är det bara.

Dom andra alternativen som jag har tänkt på är dom här.
1. Fortsätta spara mer än 50 000 kronor tills jag har fått ihop vad som krävs för att få de köket jag vill ha. Det är ändå så att jag vill inget hellre med min lägenhet just nu än att fixa detta köket. Det kanske kommer att vara värt att kämpa på i sommar också. Är de så att det tex fattas 20 000 så kan alternativet bara vara att fortsätta spara några månder till? Kanske känner jag att jag vill det?

2. Jag har ju en dröm om att lösa bostadslånet.
Att nollställa mig och vara helt fri från skulder är en liten dröm som jag har, och har haft länge. Drömmen med renoveringen är att  göra om allt och inte bara köket så det ligger långt fram i tiden innan jag har förverkligat de.  Men har jag 50 000 kronor så kan jag lösa bostadslånet och bli helt skuldfri. Men då får jag börja om från noll igen när det gäller detta med renoveringen. Orkar man verkligen en gång till???

3. För 50 000 kronor kan man ju renovera mycket annat.
Jag har sagt till mig själv att dessa pengar jag nu sparar ihop under några månader dom ska jag på något sätt använda till min bostad. Det går ju att renovera annat än köket och 50 000 kronor kan ju tex göra om mina rum precis som jag vill ha dom.

4. Det finns några problem här hemma som jag nog måste fixa.
Det kan bli akut annars så oavsett om jag misslyckas med mina renoveringsplaner eller ej så måste tex spisen bytas ut och i badrummet finns det saker som fortfarande funkar, men det är bara en tidsfråga innan jag måste fixa  tex kranen och toan innan det går sönder helt och det inte går att använda alls.

Det känns ganska bra detta även om det är  jobbigt att vara där jag är nu. Jag har liksom kommit en bit, men är inte så nära än. Det är bara kämpa som gäller just nu. Det är jobbigt, men jag får aldrig något om jag inte anstränger mig så det är bara att göra de. jag vet ju också att jag kommer att få de sjukt mycket bättre när detta är klart. Bara de är de värt att kämpa för.





L
02 February, kl. 20:59 | Blogg;

Tack för en trivsam blogg! Halkade in här via Jesper Sallens blogg och går nu dagligen in här och kikar. Är ju relativt ny här så kan inte du berätta lite mer om vem du är, ålder, hur många läsare du har, tidigare jobb, hur du har hamnat i Vänersborg etc? Blir även nyfiken på hur köket ser ut i dagsläget eftersom du så gärna vill renovera det! Du väljer ju själv hur mycket du vill berätta så klart, :-)Tycker att din blogg är snäll och lättsam så fortsätt skriv! Lycka till med sparandet. // L

Anonym
02 February, kl. 12:09 | Blogg;

Du gör helt rätt i som kämpar på.



Man kommer ingenstans i livet genom att vara lat så du gör rätt i som jag - att jobba mycket.

Sparande med bra ränta
02 February, kl. 13:39 | Blogg; http://bättreränta.com

Att spara pengar är inte det lättaste som finns. Sen får man tänka på att hitta ett sparande med en hög ränta så man kan få några extra kronor per sparande. Det finns ju alternativa sparformer som tur är. Eftersom banken tyvärr inte erbjuder nån högre ränta.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE