Jag börjar med 50 000.

Anna:

Hej Danne! I All välmening, du kanske måste ha det där med lån någonstans i bakhuvudet ändå. 50 000 låter väldigt lite för en köksrenovering som inte skall utföras av dig själv. Även med Ikea-kök, de billigaste vitvarorna och rotavdrag. Du behöver olika hantverkare (snickare, vvs-installatör och elektriker) såvida du inte hittar en firma som tillhandahåller en kökskoordinator som planerar ihop tågordningen åt dig - men då kostar det ju därefter.


Nu när du har de 50 i sikte kan Ikea hjälpa dig att rita upp hur köket skall se ut och därefter kan du börja begära in offerter från renoveringsfirmor. Skulle det då visa sig att du behöver en 30-50 000 till, är det väl inte det hela världen om du belånar din bostad på denna summa. Den räntekostnad du då får betala är nog försumbar när du höjer värdet på lägenheten genom köksrenoveringen. Och jag vill inte heller att du ska må dåligt på kuppen. Renovera skall vara lustfyllt!

Ser fram emot kategorin "Danne renoverar" på bloggen, kanske till senvåren eller hösten.

Danne:

Det är kul att många hänger på och diskuterar lite om detta med mina renoveringsplaner.

Jag har gissat på att detta kommer att kosta 50 000 kronor.  Jag kan ha fel såklart. Minst 10 personer har sagt att det kommer att kosta mer. Men säkert 10 andra personer har också sagt att det nog kommer att kosta ca 50 000 kronor eller till och med mindre. Vad som är rätt det får jag se, Jag är långt ifrån säker.  Men jag spara 50 000 kronor först sen går jag vidare. Om det visar sig att det kostar mer så ska jag fundera på hur jag ska göra då. Dom 50 000 kronorna ska jag på något sätt i alla fall använda till lägenheten. Det kan bli till något helt annat än köket, men vi får se? Det kan ju också bli så att jag väljer att fortsätta spara mer om det behövs. Men jag börjar med 50 000 kronor så får vi se. Låna vill jag och jag är stenhård mot mig själv närdet gäller det. De är likosm inget alternativ. Möjligen en nödlösning. Värdet höjs efter en renovering, men jag har inga planer på att flytta fast det vet man ju aldrig:)Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE