Låna vill jag inte !

Andreas:

Tycker du borde ta ett lån på de resterande kronorna för köket. Du skulle betala igen det fort, och du skulle slippa gå runt med mental ohälsa. Du är inte dumdristig och behöver inte vara rädd för att inte kunna betala tillbak.


Ha de fint!

Danne:

Jag har funderat på det där med lån, Men jag vill inte de. Kanske till framtida projekt? Det är ju så att jag kan spara ihop 50 000 kronor på ca 6 månader om jag håller mig till den budget jag har gjort. Det är ganska snabbt och det känns som det rätta för mig. Jag behöver naturligtvis inte vara rädd för att jag inte ska kunna betala tillbaka ett ev lån på köket . Men jag vill kunna leva gott efter jag är klar med sparandet av pengar till detta. Lånar jag pengar så får jag "ligga" och betala på detta och det kommer att ta lång tid innan jag kan spara ihop till allt annat som jag vill fixa. Dessutom kostar det ju  mer att låna pengar och sen betala tillbaka än vad det kostar att spara pengar och sen betala det man vill ha med en gång. Man betalar ju ränta på ett lån det gör man ju inte på pengar man sparar ihop.  Men visst kan jag tänka mig att låna i en framtid, Men inte till detta just nu.







Det
02 February, kl. 14:58 | Blogg;

Om du nu inte vill ta ett lån, vilket jag till viss del kan förstå, så har du säkert nåt användbart där hemma som bara ligger och skräpar. Sälj skiten och få in några tusen, snabba på processen. Så slipper du gå runt och må skit.



Alla har alltid nånting där hemma som man egentligen klarar sig lika bra utan. Nån gammal mobil, nån gammal kamera, ett x-box, DVD-filmer man sett tusen gånger osv osv.



Hjälp dig själv! :)

Anna
02 February, kl. 15:42 | Blogg;

Hej Danne! I all välmening, du kanske måste ha det där med lån någonstans i bakhuvudet ändå. 50 000 låter väldigt lite för en köksrenovering som inte skall utföras av dig själv. Även med Ikea-kök, de billigaste vitvarorna och rotavdrag. Du behöver olika hantverkare (snickare, vvs-installatör och elektriker) såvida du inte hittar en firma som tillhandahåller en kökskoordinator som planerar ihop tågordningen åt dig - men då kostar det ju därefter.



Nu när du har de 50 i sikte kan Ikea hjälpa dig att rita upp hur köket skall se ut och därefter kan du börja begära in offerter från renoveringsfirmor. Skulle det då visa sig att du behöver en 30-50 000 till, är det väl inte det hela världen om du belånar din bostad på denna summa. Den räntekostnad du då får betala är nog försumbar när du höjer värdet på lägenheten genom köksrenoveringen. Och jag vill inte heller att du ska må dåligt på kuppen. Renovera skall vara lustfyllt!



Ser fram emot kategorin "Danne renoverar" på bloggen, kanske till senvåren eller hösten.

Andreas
02 February, kl. 04:58 | Blogg;

Morning!



Jag tror Anna är inne på rätt spår, skulle det gå på 80.000 kr är det fortfarande ganska ok pris, jag personligen hade lånat resterande summa som krävs, utöka ditt nuvarande bostadslån med några kronor om du har ett sådant. När du väl fått ordning på köket, kan du fokusera på vardagsrummet, som är en mindre kostsam renovering. Tapetsera måla tak, kanske slipa parketten. Sedan har du en helt annan bostad.

Observera att detta bara är tankar och idéer från min sida, det viktigaste är att du är vid gott mod! Din blogg liksom du är mycket omtyckt, därför ser jag hellre en bekymmerslös Danne, än en som vrider och vänder på allting in i absurdum.



God morgon!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE