Jobb, mat och träning???

Jag gjorde sista arbetsdagen på mitt gamla schema idag. Så skönt att slippa det nu för tid och evighet. Det var inget större fel schemat och de var mycket som var bra med allt där, men den senaste tiden har det känts lite tjatigt att köra för att jag kan schemat utantill.  Det har ändå varit ett rullande schema på 6 veckor, men jag har bara kört utan att kolla tider eller vad jag ska köra. Jag vet alltid hur långa raster jag har och när jag börjar och slutar. Jag vet vad jag ska köra även om jag har ett pass där jag byter linje 3 gånger på 2 timmar. Allt, precis allt sitter bara i ryggmärgen och när man jobbar med att köra buss i linjetrafik så känns detta (tycker jag) lätt väldigt tjatigt om man vet varenda minut utantill
 
.Det ska bli skönt att få något annat även om det är mycket upp tidigt på morgonen och annat som kan vara jobbigt, men det kommer aldrig att bli tjatigt i alla fall, för jag kommer att jobba på ett schema som rullar runt på på 18 veckor. 18 olika veckor på jobbet innan man börjar om. Det blir aldrig tjatigt.. 
 
Jag har haft mycket jobb i huvudet den senaste tiden. Allt har ju med det nya att göra. Jag är mest nyfiken på allt nu innan det drar igång på allvar. Nästa vecka då smäller allt igång och jag tycker det ska bli kul. Den senaste tiden har jag lärt mig något nytt om det nya typ varje dag. Jag tycker att jag har ganska bra koll sen finns det säkert mycket mer som man behöver ha koll på och det kommer man säkert att få när man liksom är igång och kör. jag har ju den senaste tiden sugit åt mig ny information som en svamp och det kommer säkert att bara fortsätta så, men jag hoppas framöver att jag inte kommer att tänka så mycket jobb framöver.
 
Det nya känns ändå bra. 18 veckor gör ju att de aldrig känns tjatigt. Har man en jobbig vecka av jobb så kan ju det vara tufft och kanske inte allltid så roligt. Jag såg tex att jag har en dag där jag slutar klockan 19:00 på kvällen och sen nästa dag så börjar man ganska tidigt igen och dessutom är det helg då. Det känns ju hemskt att man ska behöva jobba så, men om man tänker på att det bara händer 1 gång på 18 veckor så kan jag leva med de liksom. Jag jobbar inte ens mycket helger på det nya schemat. Det finns en period där jag inte jobbar en enda helg på 5 veckor. Om man tänker lite framåt så kanske man kan ta ledigt någon helg då man har jobb och 1,2 och 3 så är man helt plötsligt ledig kanske 4 -5 helger i rad igen. Det finns en del väldigt långa pass, men får man vara ledig mycket helger så är det ju värt att kämpa lite på vardagar. Det finns pass i det nya som lite lliknar det jag redan har kört fram till idag. Det är ganska många bra pass ju. Det finns något pass där man bara jobbar några få timmar en förmiddag och sen får man gå hem lagom till lunch. Det finns mycket som känns bra och även om inte allt är bra så är jag nöjd i alla fall. Jag kommer att få ändra lite rutiner i vardagen. Det gäller väl mest mat och träning. Nu äter jag  ju alltid lunch innan jag börjar, eller efter att jag har slutat jobba.
 
En del dagar framöver kommer jag att käka lunch på rasten. Det blir till att börja ta med sig låda till jobbet. Eller så kan man ju ta en löprunda på rasten och springa ut och hämta mat. Lite skillnad där blir det mot tidigare fast jag har många dagar också där jag köpa min mat precis som förut. Dessutom är man ju ledig mycket helger och  då kan man ju ta en stor stark till maten också om man nu känner för detta.
 
 
Träningen får man försöka hitta tid till under fritiden. Det blir nog en hel del under helgerna. Fast då kanske man ska skippa den där stora starken? I alla fall om man har tänkt att träna efter lunch.  Det ska nog inte vara några problem att hitta någon tid till att gå och träna på. På Sportlife kan man ju börja sin träning redan klockan 05:00 på morgonen och man kan springa där under hela dagen till klockan 23:00 på kvällen. Det blir svårt och hitta en bra bortförklaring till att inte träna.
 
 
Jag hoppas att jag kör på lika bra med träningen som jag gör nu. Jag hoppas verkligen inte att det blir fler stora stark än vad de blir träning på gym. Jag gissar att det är bättre för hälsan att träna mer än att dricka starkbärs mer mängder. Man blir nog starkare av att träna än att dricka starkbärs.
 
Nu har jag en ledig helg och sen är det nytt, nytt, nytt som gäller nästa vecka. Undra hur detta kommer att kännas? Kul hoppas jag.  Det är bara att köra på liksom...
 
 
 





Benny
12 December, kl. 22:51 | Blogg;

Hej Danne!
Vilka ölsorter föredrar du :)?
själv gillar jag Corona och Norrlans Guld!

God Hjul!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE