Ha en riktigt God Jul.

Nu kan man bara vänta in julafton. Jag har rent och snyggt här hemma och jag har just varit och handlat så jag borde klara mig nu i några dagar. Jag ska snart tvätta lite också. Skönt att få bort allt av vardaglig "trökgöra "
 
 
Hoppas ni alla får en bra jul. Själv har jag lite jobb och sen ska jag hem till pappa och vad som väntar vet jag inte riktigt. Vi är ju stora allihop nu som firar jul tillsammans så jag vet inte om detta med julafton känns som jätte viktig. vi har det väl inte detta som en tradition direkt. Ibland är jag hos far på jul och ibland stannar jag hemma och mer än så är det inte med det.
 
Mina föräldrar gick isär när jag var väldigt liten. Jag har ju under stora delar av min barndom varit varannan jul hos mina föräldrar. Var jag en jul hos pappa så blev nyår hos mamma och sen tvärtom året efter  När man sen blev lite större så kunde man ju bestämma själv lte mer. 
 
För tio årsen (på julafton ) så avled min mormor. Efter detta så har jag egentligen aldrig varit så mycket för att fira jul. När jag var liten och mamma skulle ha mig på jul så var hela släkten (på mammas sida) alltid hos mormor och morfar. Varje år just kring jul  så tänker jag alltid min mormor. Mormor var den person som egentligen tog hand om mig när mamma och pappa bråkade som värst. Det finns mycket annat kring de där också som jag skulle kunna skriva i timmar om , men för att göra en lång historia kort så kan man säga att varken mamma eller pappa kunde hantera den situationen som dom liksom själva hade skapat. Genom att gå isär och sen bråka om mig på det sättet som dom gjorde så kan jag säga att det var tur att jag hade mormor, och även morfar. Jag slapp liksom höra vad mamma och pappa bråkade om. Jag var hos mormor och morfar och hade det väldigt bra där. 
 
Jag kan också säga att även om jag har åkt bort och fram på jul och nyår mellan mina föräldrar och att hela den där grejen med att inte ha en mamma och pappa som bor ihop så har jag aldrig upplevt något jobbigt direkt på själva julafton. Jag fick alltid mina julklappar från alla möjliga släktingar och det var väl egentligen det enda man brydde sig om på julafton när man var liten. Möjligtvis ville man inte missa Kalle Anka på jul. Det var ganska viktigt och lite så kan jag känna än idag, barnslig som jag är.
 
 
Idag bryr jag mig annars inte så mycket om julafton. Jag gillar det jag ser runtomkring mig som har med julen att göra fast jag softar mest med allt själv. Jag köper inte överdrivet mycket julklappar Jag skulle lätt kunna tänka mig att resa bort runt jul.  . Det känns inte viktigt någonstans. Jag skulle inte ha något emot att fira julen på något helt annorlunda sätt istället för att hålla på med de som anses vara enligt tradition.  
 
Hoppas i alla fall att ni alla får en riktigt bra jul.
 
 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE