Börjar väl från början ?

Dags att börja blogga igen då. Jag bloggade inget från New York, de märkte ni. De var så att jag frågade på hotellet om man kunde köpa internet. Yes, no problem sa hon i receptionen. Jag fick en liten lapp med en beskrivning på hur jag skulle göra. De krånglade direkt och jag orkade inte bry mig mer. Jag visste att jag skulle ha några intensiva dagar framför mig. Jag hade planerat att göra väldigt mycket på kort tid och därför valde jag då att ta semester även från bloggen.

De var mycket som krångalde i början. Jag körde bilen som pappa hade fixat ner till Göteborg. Förbi alla vägarbeten (borde väl tagit en anna väg ) Jag slapp de vi kallar för rusningstrafik iallafall. Ställde bilen på HERTZ som ligger på landvetter flygplats. Gick upp till hotellet, (landvetter hotell ) på väg upp började problemen. Ljulen gick sönder på min väska och jag fick bära väskan. Den var tung, men jag visste ju att den skulle bli några kilo lättare när jag hade fått ur chapagneflaskorna. Dom skulle jag ju inte ha med mig till New York ( de finns ju skumpa där)

Väl incheckad och glad så var jag i full gång med att öppna en flaska. Jag började först med en flaska vatten som fanns på rummet. Vill köra varannan vatten liksom. Jag skruvade upp de där lilla locket ni vet som sitter över korken. När jag hade gjort de så sa de bara pang ! Champagne korken flög upp med en smäll och jag hann inte reagera innan jag hade fått korken i ögat. De gjorde riktigt ont och jag kände direkt hur de svullna upp. Så började detta och jag ville för en kort sekund bara åka hem igen. Men bara för en sekund.

Jag kollade mig i spegeln dagen efter och ögat hade blivit blått. De fick jag leva med resten av min resa och de är fortfarande blått. Borde kanske gå till en optiker och kolla de där?





Dagen efter var de dags att ta sig bort till flygplatsen. Nu vill man komma iväg. Då var de där med att få bära väskan igen. Ljulen är sönder och de är bara att släpa de eller bära den. Väskan väger 11 kilo vilket ändå inte är så mycket. Men jag är inte så stark så den är tung att bära  ner till terminalen för incheckning.

När jag ska checka in gör jag nästa misstag som jag sen ångrar, men tänker inte klart just då så därför missar jag en liten chans att faktiskt tjäna lite på denna resa. Hon som tar hand om mitt bagage frågar om jag kan tänka mig att ta en annan färdväg med ett vad jag förstår annat plan till New York. De skulle innebära för mig att jag flyger till London och byter plan där. Jag kommer då att komma fram ca 7 timmar senare än planerat. Andledning till att hon frågade mig var att stormen IRENE fortfarande har ställt till problem för många resande som inte kom iväg de där helgen pga SAS ställde in sina flygningar till NEW YORK. Nu frågar man helt enkelt om någon på dom ordinarie flygningarna är villig att lämmna plats till resande som inte kom iväg den där helgen.

Detta är väl inget man säger ja till tänkte jag, men de var ju såhär att som kompensation så skulle jag få 3000 svenska kronor eller 6000 kronor i resecheckar om man var villig att boka om sin flygning och komma till New York senare. Jag var osäker och hon vid incheckningen ville inte pressa mig så de blev nej. Men jag ångrade mig lite sen, men de är inte mycket att göra åt de nu. Så är de ibland.

Planet lyfte iallafall i tid och även från Arlanda var inget problem utan de lyfte och vi kom fram i tid. Sova under flygningen kan jag aldrig. Men slappa går ju bra.  De är så viktigt när man reser att man kan slappna av fullständigt. Då var man äntligen på väg och allt kändes ändå ganska bra trots allt som hände i början.






janne
09 September, kl. 01:37 | Blogg;

man ska inte snåla på en resa. du gjorde rätt!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE