Kvällens funderingar?

Hej !

Hoppas allt är bra med er. Själv har jag de bra. Jag har ätit gott och bara slappar. Skönt att vara ledig. Var de igår, är de idag och även i morgon.

Kvällens funderingar?

Köket såklart ! Målet för i år har varit klart länge. Jag vill få loss 40 000 kronor innan vi säger gott nytt år 2012. Som de ser ut nu så tror jag att jag klarar de. 40 000 kr är inga pengar som räcker till ett nytt kök, de vet jag. Den exakta prislappan vet jag däremot inte. Jag har liksom ingen erfarenhet sen tidigare av renovering och sånt. Därför har jag svårt att egentligen uppskatta vad detta kommer att kosta, men jag  gissar på 100 000 kr så är jag nog inte så fel ute.. Jag känner nog att jag kan få ihop den summan (100 000 kr) till typ April eller Maj 2012. De känns inte omöjligt alls.

Ett bekymmer bara som jag brottas med de är ju att de finns så mycket annat man kan göra tex 40 000 eller 65 000 och 100 000 kronor. Att lägga allt på ett kök känns inte så motiverande, men jag har min vilja att ändå fixa detta. Dessutom har jag ju redan skjutit renoveringen på framtiden så många gånger tidigare så nu är de nog dags att fixa detta så jag kan slå bort den tanken ur mitt huvud sen. När detta är klart kan jag ju spara nya pengar till vad jag vill!! Dessutom blir detta säkert bra när de blir färdigt så jag ger nog inte upp detta redan. Ett delmål för i år är att få undan 40 000 till mitt kök. De klarar jag de är jag ganska säker på redan nu.

Att spara ihop pengar på egen hand till ett nytt kök är något som inte går hur lätt som helst. Men jag lever ju fortfarande lite på att jag faktiskt fick loss 100 000 kr till mina resor i år och de fixade jag på mindre än ett år. Jag har ju inte mer utgifter nu än vad jag hade när jag sparade pengar till resor och pengar kommer in, minst lika mycket som tidigare så varför skulle jag inte fixa detta egentligen?? 
Om jag ändå kommer att känna att detta blir för tufft att på egen hand spara ihop så finns de ett annat alternativ som jag har funderat på.

Låna pengar kan vara ett annat alternativ även om jag tidigre var helt "off" när de gäller mera lån. Jag vill inte låna få skulder som jag får betala i flera år och allt de där... Men man skulle kanske kunna göra såhär? Jag får loss 40 000 kronor innan detta året är slut (de har jag sagt att jag fixar). De innebär att 50 000 kronor har jag nog bara någon månad efter de. 50 000 kronor de är de jag har kvar att betala av på mitt bolån som jag just nu har. Om jag börjar med att lösa bolånet på 50 000 kronor så är jag vad jag vet "nollställd" sen. Om jag sen inte har någonting att betala av, skulden är noll då borde jag ju få låna nya pengar på banken till ett nytt kök och vips så har jag inte mer fasta  utgifter i månaden än vad jag har just nu. Jag löser ju ett lån och efter de så tar jag ett nytt. De var bara en tanke, jag har ingen aning om detta funkar. Banken ställer betydligt högre krav idag än vad man gjorde för några årsen när jag lånade pengar för att köpa denna lägenhet. Men är bostadslånet löst så är ju lägenheten min till 100 % och då borde jag ju få låna nya pengar med den (lägenheten) som säkerhet om man säger så. Detta var bara en annan fundering i fall jag inte orkar spara ihop de som krävs, men de kan ju också vara så att de inte kommer att kosta så mycket mer än 50 000 kronor att renovera köket och de orkar jag ju att få ihop.  I början på nästa år ska jag ta reda på vad detta kommer att kosta exakt. Nu är de bara spara pengar som gäller oavsett vad jag sen kommer att göra.






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE