Lite tankar om denna resa och framtiden.

Sitter här och funderar.  Får se om jag kan somna ikväll nu. Jag ska ju upp tidigt i morgon, men så är de ju ofta. Upp tidigt på morgonen är jag ju van vid när jag har arbetsdagar hemma. Ca 06:00 är de som gäller i morgon och de ska nog gå bra.När jag tänker tillbaka på denna lilla resa så tror jag att jag kommer att minnas den med glädje. Jag har haft väldigt roligt. De är kanske inte är så svårt att ha de om man har några 100 euro (100 euro är ca 1000 kr) på fickan i en storstad som amsterdam. De är säkert så att om jag hade åkt till typ bryssel,prag, helsingfors eller hamburg så hade jag säkert kunnat haft minst lika kul. Jag tittde på dessa städer och några till innan jag bestämde mig för amsterdam. Jag vet inte exakt varför, men jag tror att de berodde på att jag hittade på nätet några riktigt bra uteställen där de såg häftigt ut att tillbringa både kvällen och natten. Jag kan såhär i efterhand konstatera att dom inte var riktigt så bra som jag hade förvänatat mig. Jag blev lite besviken, kanske hade jag förväntat mig för mycket? Men jag hittade lite annat som jag gillade tex alla dessa små barer som verkar finnas på varenda liten gata i vissa områden här i amsterdam. Dessutom finns de ju ett litet sk centrum där de är mycket party. De känns lite som man vore i london eller något. Jag tänker på alla små barer som har en stor platt-tv som här hemma säkert skulle kosta 40 000 kr. När de är tex fotboll så samlas alla på dessa barer och är helt galna. Jag har aldrig varit i london, men jag kan tänka mig att de kan vara lite samma atmosfär där som de var här , specielt i lördags.

De som jag också gillade var ala dessa matställen som fanns här. Vad man än gillar så finns de ju. Så kanske de är överallt i alla stora städer och även i små. Men jag kände inte att jag behövde leta speciellt länge för att få de jag ville ha just då. Letade man efter Mc Donalds så tog de 5 minuter så hade man hittat de. Febo likadant (finns överallt ) Sugen på mackor ? Inga problem Subway typ finns de väl något som heter. Kina, indisk, grekisk restaurang och de fiinns också massor av sk steakhouse runt om i amsterdam.
 
 


De man märker tydligt här och som inte är så roligt är att de är så enormt mycket droger. Jag kom väl aldrig så nära inpå de. Men man ser ju på folk att dom går på något, en del droger här är också helt lagliga att bruka och de säljs framförallt på många sk coffeshops. Jag har aldrig varit i en stad där jag ser så många som röker och jag tror dom flesta inte röker vanliga cigaretter utan de är just knark. Man ser de liksom på folk lite grann. Dom stirrar tom blick och ser helt borta ut. Dessutom ser många ganska ofräscha ut och jag kan tänka mig att de till del beror på ett långvarit missbruk av droger.


Men man behöver ju inte fokusera på de dåliga med amsterdam. Jag har som sagt haft väldigt roligt här och jag valde ju defentivt rätt hotell. Hotell Ibis som ligger nära den stora centralstationen där tåg, bussar, taxi och spårvagnar utgår ifrån. De är såklart en fördel. Dessutom är de lätt att gå vilse här när man är ute på sina promenader i amsterdam. Men man hittar alltid lätt tillbaka för de finns så många skyltar med pilar som visar vägen tillbaka till centralstationen.

 


På hotell Ibis är de också väldigt snäll och trevlig personal och dom har i alla fall hjälp mig så gott dom har kunnat. jag har inget att klaga på vad de gäller de. En annan stor fördel är ju också att de ligger bara några minuter från dom roliga partyställen som finns och du behöver naturligtvis inte gå särskilt långt för att hitta ett matställe. De finns många fördelar med att bo just på Hotell Ibis om man är på besök i Amsterdam. Detta hotell rekomenderar jag verkligen. 


Efter detta lilla äventyr så är de en resa kvar. Om jag ska förverkliga "My Dream 2011"!  Till en stor, väldigt stor stad som heter new york,dit ska jag "tagga"  efter sommaren. Jag får kämpa på i sommar och med att spara mycket pengar och plugga på ordentligt om new york. Jag kommer att lägga mycket tid till att samla information om new york. För jag vill inte bara åka dit och inte vara förberedd alls. Jag har ju lite koll redan nu , men jag har haft fokus på så mycket annat som tex denna resan (amsterdam) Men när jag kommer hem kan jag släppa de och kämpa på inför new york. Jag vet inte om jag hade velat åka om inte resan och hotellet redan hade varit bokat. Jag känner just nu att jag bara vill hem och krypa tillbaka in i min vardag. De är lätt nu att inte fortsätta kämpa på utan bara ge upp. Men jag vore ju dum om jag gav upp och inte åkte på den tredje resan 2011. De ju drömmen ! 3 resor på ett år och så nära som jag är nu har jag ju aldrig varit. Närmare och närmare ett förverkligande av denna dröm kommer jag. Så de är nog värt att kämpa på i sommaren också, men sen... Ja de vet jag inte. Jag har en del som jag går och tänker på och de är ju bara att välja och vraka i de. Jag kan bara göra en sak i taget, frågan är vad ???

En fjärde resa?
Hmm... Just nu inte så motiverande, men om de skulle vara så att jag fixar en Thailandresa då "taggar" jag dit. Annars tror jag inte de blir något, men jag lämnar dörren lite öppen så får vi se hur de blir...

Finns ju annars mycket som jag känner att jag vill ha och behöver!
Planering av dessa resor har tagit en del på krafterna och de känns redan nu. Trots att de är en sommar kvar och en resa kvar. När detta med 3 resor är över så kanske de kan vara värt att släppa allt vad planering och massa sparande av pengar heter och bara börja unna sig lite saker igen. Ny mobil (kanske Iphone ), nya käder och skor skulle inte vara fel. Fixa till de som behöver göras hemma. Tex har jag ju en spis som behöver bytas ut, men jag kan inte köpa någon ny nu för då känner jag mig inte trygg med resorna. Även om jag säkert skulle klara de så vill jag vänta tills detta med resor är klart. De känns tryggast så..


Drömmen om renoveringen av min lägenhet?
Känns som för stort för mig. Jag vet inte hur jag ska göra och jag vet inte om jag egentligen vill. Jag känner mig inte trygg med någon av dom lösningar som jag har vad de gäller detta och de vill jag göra innan jag sparkar igång en sån här grej. Dessutom funkar jag ju lite så att de är allt eller inget som gäller. Kan jag inte nyrenovera allt på de sätt som jag vill ha de så vill jag egentligen inte göra någonting. Jag ger inte upp deta och de är ju vissa saker som jag snart måste göra vare sig jag vill eller inte. När jag väl har gjort de ( tex: är de något knas i badrummet som snart måste fixas) så kanske jag bara vill fortsätta och fortsätta med att laga och fixa saker hemma och tillslut kanske de blir en renovering i alla fall. Dessutom om jag bara gör något så är ju de bara bra även om jag inte gör allt. Vi får se hur de blir? Jag håller drömmen vid liv i alla fall...


Efter resor kommer....
Ja jag vet inte hur de kommer att bli sen, men de gör väl inget egentligen. Jag kämpar på och försöker leva på de sätt jag vill leva. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker om mitt sätt att att leva mitt. Gillar man de inte så får de väl vara så. Jag vet också att denna grej med mina resor är egentligen inget märkvärdigt. Jag har ju den senaste tiden kollat hur många andra sidor och bloggar som helst och jag kan ju bara konstatera att reser är de många som gör. De är inget märkvärdigt att Danne gör de. De är bara märkvärdigt och stort för mig själv, men de är ju de viktigaste.

Nu säger jag nog godnatt ifrån amsterdam. I morgon ska jag åka hem efter att ha haft några underbara dagar här. Något mer bloggande blir de nog inte mer härifrån utan jag väntar nog tills jag kommer hem till Sverige igen. Kul att så många fler läsare har varit inne på min blogg under dessa dagar som jag har varit här i amsterdam.  De är alltid roligt när många människor kollar Dannebloggen !

Ha de bra !

Kram..

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE