Ingen deg och inget kneg !



http://ttela.se/ekonomi/saab/1.1264335-aven-tjanstemannens-loner-uteblir
ttela

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13219912.ab
Aftonbladet


Hur lever man utan lön
?  Saab-anställda har nu inte fått någon lön. De är ju inte klokt. Om man inte får in några pengar på sitt lönekonto som planerat för att arbetsgivaren inte har några pengar HMMM .. Om jag själv hade jobbat på SAAB i detta läget då hade jag gjort allt som står i min makt för att så snabbt som möjligt skaffa ett annat jobb.

Alla har inte undanstoppade pengar. Dom flesta av oss har inte en årslön sparad på banken, fast de var någon finansminister en gång i tiden  sa något om att alla borde ha de för att de händer ibland oväntade saker.
Mot slutet av månaden behöver man oftast ha in nya pengar. För pengar tar slut snabbt. 20 000, 30 000 eller 40 000 de klarar man sig på ett tag men inte länge. Man måste hela tiden ha in nya "cash". De får inte Saab-anställda. Inför midsommar så får man besked om att man inte får någon lön. Hur klarar man sig då ?  

Jag säger de igen .. Hade jag varit SAAB-anställd så hade jag snabbt försökt hitta ett annat jobb ! När jag säger detta så säger många att jobb inte är lätt att få, vilken verklighet lever du i och bla bla bla. Jag menar att:  Jobb är inget man får de är något man skaffar sig och om lönen uteblir vad ska man då vara kvar på ett företag  för.  OK...  Dom anställda på Saab kommer säkert att få sina löner tids nog. Men har en sån här sak väl börjat med att löner uteblir då är de ju  företag som verkligen befinner sig i kris.  Vill man  som anställd var med och kämpa för detta en gång till då. Varför ska man slita ut sig för detta Saab som nu inte ens har pengar till sina egna anstälda. Företaget leker ju bokstavligt talat med andras liv.

Nu tror inte jag att Saab finns länge till. Nu måste väl alla inse allvaret med Saab. Akut pengabrist och samtidigt stopp i produktionen. De är ju ingen ide att lita på att regeringen ska göra något. Dom gör ju inte så mycket för att rädda Saab och de finns väl ingen lag som säger att dom måste de heller ? 




 Jag hoppas naturligtvis att de löser sig. Men har man inga pengar så är de inte mycket man kan göra, så är de ju hur man än vänder och vrider på de.
Jag hade aldrig velat kämpa på som anställd i detta Saab, nu när Saab inte ens kan betala ut lön till sina anställda i tid. De är väl ändå därför man någonstans väljer att jobba. De är ju för att man får lön. Vad ska man annars jobba för??? De är ju för dom flesta människor svårt att leva utan inkomst.








Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE