Thailand är ett fantastiskt land på många sätt och ändå inte.


  

Jag har tillbringat ca 2 veckor i Thailand. Phuket, Patong, Thailand är på många sätt fantastiskt. De är turist anpassat och dom som jobbar här gör väldigt mycket för oss turister trots många inte tjänar speciellt mycket pengar på de.


Jag funderar på hur Thailändarna tänker. Hur hittar dom kraft och energi till att göra så mycket för de lilla dom förmodligen tjänar? De kanske är så att man gör de automatiskt när de många gånger handlar om att få ihop pengar till mat. Dessutom finns de väl perioder här då de inte är lika mycket turister  och då kanske inte affärerna går så bra och då får man kämpa lite mer under högsäsongen för att ha pengar sen när inte turisterna strömmar hit på samma sätt under lågsäsongen.

Någonstans har jag ändå svårt att förstå. Hur orkar dom? Affärer och matställen är öppna här från tidig morgon till sen kväll. De är mycket samma människor som står i affärerna och restaurangerna. De är jobb från tidig morgon till sen kväll och varje dag verkar de som vissa jobbar.

Samma gäller tex den personal som jobbar här på resortet. Jag tänker på dom snälla trevliga städarna här som gör rent alla dessa rum som finns här. Jag har nu i två veckors tid sett samma ansikten varje dag. Dom går runt här med sina vagnar och gör samma jobb med de ena rummet efter de andra. Rummen här ser ungefär likadana ut. De skiljer sig lite, men de är inte mycket. Hur kan dessa tjejer vara så glada, snälla och positiva hela tiden?  Jag har sett samma personer varje dag i 2 veckor. Hur orkar dom jobba som dom gör?

En annan sak jag funderar på är många människors arbetsförhållanden här. Jag kan fortsätta titta på dom som jobbar här på resortet. Igår såg jag två stycken stå uppe på dom där svamparna som finns här. Dom gjorde rent taket och dom var uppe på de inte allt för jämna svamp topparna. Dom hade visserligen ett rep som livlina så de kanske inte var så farligt som de såg ut, men i Sverige hade de där aldrig varit godkänt de kan jag sätta en månadslön på. Jag har även sett arbetare som gör rent den lilla bäcken som finns här.
 De finns palmer med kokosnötter över bäcken. Arbetare går där med vatten upp till knäna och jag har sett när kokosnötter faller rakt ner i bäcken. Får dom en sån i huvudet så går dom en säker död till mötes. Vad är de ändå som jag gillar med Thailand? Ja såklart så är de ju en lyx att få sol, bad och värme i Januari. Dessutom så finns de massor av människor här som är så snälla och vänliga och de är ju såklart också något man gillar. Dessutom finns de otroligt mycket att se och uppleva här i Thailand. På denna resa har jag inte gjort några rundresor utan jag har stannat här i Patong. Förra året när jag var här så blev de ju lite kanot paddling och elefant ridning och så. De är naturligtvis saker som är otroligt häftiga att göra och värt att få uppleva.

Andra saker som man naturligtvis inte kan klaga på är ju att allt är så billigt och du kan leva gott här på dina svenska pengar. Några tusen kronor kommer man långt på här när man omvandlar detta i baht. De kan man ju inte klaga över egentligen. Du kan också spendera dina pengar på vad du vill här i Patong. Gillar man att festa så kan man verkligen göra de. Gillar man shopping så finns de även enormt mycket man kan köpa i alla dessa små affärer som finns här. Vad man än vill göra på sin semester så finns möjligheterna här.

* Sola och bada

* Shoppa

* Festa och ha partynätter utöver de vanliga

* Mycket god mat

* Upplevelser som båtresor, djungeläventyr och kulturshower

  

Jag rekomenderar alla som har funderingar på att åka till Thailand ta en semeter resa hit till Patong. De finns så mycket här som är bra och de är värt varenda krona som man spenderar på detta.

Imorgon åker jag hem. Allt är nu fixat. Väskan är packad och passet ligger i handbagaget så jag inte glömmer de.
Jag ska upp tidigt imorgon så jag kryper i säng redan nu. Klockan är 19:30 här i Thailand och de är dags att försöka sova några timmar. Nästa gång jag bloggar då är jag hemma i Sverige igen. Jag säger godnatt ifrån Thailand för denna gången. Kanske återvänder jag hit någon gång i framtiden? 

Kram..

    

    

    

    

    

  

Rebecka Lundstedt
02 February, kl. 08:55 | Blogg; http://jade.se/reseguide

Vad rolig dina inlägg verkar vara. kommer med all säkerhet att läsa din blogg igen! :p Hoppas du har en bra vardag :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE