Nattliga funderingar..

Hej !

Hemma igen efter en dag med lite avkoppling, men även lite arbete. Mycket tankar i mitt huvud snurrar som vanligt runt och vem som helst skulle när som helst säga att jag inte ska tänka så mycket. Nu gör jag de och jag vet inte om de är bra eller dåligt.

Jag har medvetet släppt min planering av mina resor. Jag tror att om jag släpper de ett tag nu och sen börjar titta igen efter ett tag för jag tror de kan vara bra. De jag har gjort är ju att jag försöker sortera ut alla dom tips och de som jag får om vad jag kan se och göra i New York. Allt verkar ju bra av de som folk säger så de blir väl till att skriva upp en stor lista och ta med sig dit. Vad de gäller den resa som är planerad efter New York så vet jag bara att jag vill åka i början på December. Var jag ska åka kan jag inte riktigt bestämma mig för. Jag har än så länge tittat på en hel del städer i europa. Vad finns de för riktigt häftiga lyxhotell och hur ligger hotellen till i förhållande till dom uteställen som man vill besöka när man kollar "The Nightlife" tex. Vad jag annars tittar efter de kan jag inte riktigt svara på för jag vet inte så noga.

 Någonstans i allt detta funderade om var jag ska åka på min tredje resa för i år så känner jag mig ändå ganska nöjd. I Thailand har jag varit och Usa är bokat och med största sannolikhet så kommer jag ju att åka. Dessa två resor kan jag ju mer än vara nöjd med att jag klarar och genomföra så den tredje resan känns som att den blir bra hur de än blir. Jag har tänkt för en sekund att kanske strunta i de. Det är mycket kvar och planera och jag måste fortsätta spara pengar. De är lättare att bara lägga ner tanskarna på den tredje resan och bara sätta sig och vänta på att man ska få ta sig till New York. Men jag vill ju åka en tredje gång och jag känner att jag kan. Dessutom så är ju risken stor att jag ångrar mig om jag inte gör de och de är ofta de vi aldrig gjorde som man ångrar och inte de man gör.

Resor och tankar kring detta känns bra för att jag har inga bekymmer att få ihop de. Något annat som är betydligt svårare att få ihop och som är ett  större projekt för mig att göra de är den drömmen jag har om att renovera min lägenhet. När jag nu har släppt mina resor lite så har jag istället tittat på detta. Hur jag än vänder och vrider så får jag egentligen bara ihop de på några få sätt, om man tänker på de sätt som jag vill göra de på.

Tapetsera skulle jag kunna göra och vill jag trycka in lite sk "gambler attityd" i de så kan jag börja redan nu att köpa tapeter för att sen tapetsera om överallt. Detta blir en prislapp som jag tror att jag skulle kunna klara och samtidigt skulle jag kunna resa i år med den planerade budget som jag har. Men fokus i år ligger på mina resor och inget annat så i år blir de inga renoveringsprojekt. Inte ens lite nya tapeter 

Hel renovering av kök och badrum är ju de som kostar pengar när de handlar om  denna renovering, de kan jag vara ganska säker på. De är inga pengar som jag just nu kan se att jag kan få in inom en rimlig framtid utan att låna pengar. Jag har sagt till mig själv att jag inte ska ta några nya lån innan jag har löst de jag redan har, nämligen bostadslånet. Jag vet inte om de går lättare för mig att kunna spara mer pengar till en renovering snabbt efter att bostadslånet är löst. Bara för att jag "nollställer" mig och blir skuldfri så tror jag ändå inte att jag löser de och får de resultat som jag verkligen drömmer om. Men låna nya pengar får jag ju så länge jag kan visa att jag har en inkomst. Ofta är de ju så också att de är lättare att få låna om de ska gå till renovering bara man uppfyller dom andra kraven som banken ställer.

Min plan för min renovering bygger egnetligen på att allt de gamla ska ut och sen ska de sättas in ny fina lyxiga grejer i framförallt kök och badrum. Detta blir en jäkla "prislapp"! Rotavdraget finns, men de är ändå ett projekt som kräver mer av mig än vad som krävs när de tex gäller att kunna ta sig iväg tre gånger på ett år utanför sveriges gränser. Jag tvivlar på att jag utan lån klarar att genomföra de som jag verkligen vill. Men tapetsera fixar man ju och de fräschar ju verkligen upp de så där är jag i detta just nu och de är så jag tror att de kommer att bli i en snar framtid. De andra får väl framtiden utvisa vad som exakt händer. Man hinner ändra sig många gånger och min livssitution kan ju vara helt annorlunda om man ska blicka framåt några år från och med nu. För så är de ska jag få ihop en renovering som stämmer överns med de jag drömmer om, utan lån då tar de flera år att spara ihop. Men de förutsätter att min livssituation ser ungefär likadan ut om några år som den gör idag. De kan man ju inte bara räkna med ???? 

I allt funderande är jag ändå väldigt försiktig med att fatta och genomföra avgörande beslut. Jag menar jag har ju tex funderat på hur de skulle vara att bo i stockholm minst ett år. Men att ta reda på hur de skulle vara känns som ett stort steg och de är ju något som förändrar livssituationen för mig. Bo i norrland minst ett år är väl samma sak. Dessutom har jag de väldigt bra som jag har de just nu ! 

Jag har ett jobb som jag trivs med, men samtidigt har jag hamnat i tankar om att börja plugga fast jag ändå vill  fortsätta köra buss. Den ekvationen blir svår att få ihop. Jag vill plugga och glida runt på de sättet som många studenter verkar göra utan att jag sätter mig in i deras ekonomiska situtaion. Samtidigt vill jag jobba och inte ha någon förändring utan allt ska vara som de nu är. Ibland funderar jag på om jag vet vad jag egentligen vill ? De jag verkligen vet att jag vet de är att jag är försiktigt med att fatta beslut som förändrar eftersom jag vet att ett genomförande av ett beslut verkligen förändrar och jag kanske då hamnar i en situation som jag inte trivs med.


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE