Sömnproblemet !

Nu tömmer vi sömnproblemet i ett inlägg !

Nu blir min sömn ett bekymmer också. Den har varit så några dagar nu. Jag får liksom inget grepp om detta med min sömn. Ibland sover jag hur bra som helst och jag inbillar mig då att de beror på att jag tränar bra. Men jag tränar på ganska bra nu också, men ändå kan jag inte sova när de blir natt, just nu. Vad ska man göra? Ska jag behöva hålla mig vaken sålänge så de tillslut inte finns något annat val än att jag måste sova? Ska jag tvinga mig i säng så tidigt som de bara går. Nästa vecka blir de ju svårt för jag jobbar ju till 23:15 typ varje dag.Veckor som jag jobbar förmiddag då? Ja då kan jag tvinga mig i säng tidigt, men kan jag inte somna så vad mer göra då? Jag måste få in bra vanor, men de har jag sagt till mig själv i flera år !! När har jag varit helt nöjd då? När jag var liten kanske? Då kom jag ofta i säng tidigt, somna och jag gick ofta upp tidigt även om jag var ledig.  Sen har de väl alltid varit jobbigt när de där måste gå upp tidigt har funnits.

Jag vet inte vad detta är? Många säger att antingen är man en morgon människa som gillar att gå upp tidigt  eller så gillar man de absolut inte utan man föredrar att sova. Jag föredrar att sova de vet jag, men jag är ju ofta uppe före 09:00 på morgonen. "MÅSTE veckor" är man ju uppe 03:30. De är jobbigt, de vet jag också. Kanske är de därför jag har svårt att sova om natten för att jag ändå är den där kvälls människan? Men hur går de då ihop med att jag kan vara trött på eftermiddagen också då. Trots att jag kanske har sovit fram till lunch? Jag får inte grepp om detta, men nu ska vi se om lösningen kommer om jag fortsätter sitta här och skriva ett tag till. Somna lär jag ju inte göra, men jag kanske kan fatta varför..

Har de med jobbet att göra ?

Det kan ha med jobbet att göra kanske? Jag jobbbar ju på nästan alla klockslag som finns på ett dygn året om och de har jag gjort i flera år. Är de en förklaring till att min sömn blir så rubbad? Denna oregelbundheten? Ibland börjar jag jobba 04:30, Ibland 14:00. Ibland börjar jag 18:00 och kör då till den tiden på natten då jag brukar stiga upp när jag jobbar en tidig morgon. De finns nog någon tid på dygnet mellan 2 klockslag som jag aldrig har jobbat, men jag måste tänka efter vilka tider de är ... 04:01 - 04:30 typ.. Där har jag aldrig jobbat. De finns dom som gör de också som är bussförare, men jag har aldrig gjort de.

Jag tror inte att detta är hela förklaringen till mina sömnproblem för även om jag jobbar olika tider så har jag ju nu tex varit ledig ett tag och de är nu jag har problemen. Innan har jag inte haft detta på länge. Dessutom borde man ju logiskt sett vara trött efter en kraftansträgning som de ändå är att arbeta eller träna, men de är inte alltid jag klarar att sova bra efter de heller.

Att sova dåligt om natten.

Jag gillar inte när jag sover dåligt om natten. Jag blir liksom trött hela dagen trots att jag orkar göra saker. Men detta är ingen bra kombination. Jag vill vara vaken, pigg och utvilad efter en god nattsömn Eller iallafall känna mig de efter att ha varit uppe och "skuttat" några timmar. Jag har sagt förut att jag vill vara den där duktiga pojken som går och lägger mig innan natten kommer på allvar. Svårt ibland såklart med tanke på jobbet, men för de mesta så borde de funka. Fast de gör ju inte de! De värsta är med allt detta de är ju när man känner sig helt utslagen typ under tidig eftermiddag. Man är hur trött som helst. Om man går och lägger sig då så är de ju omöjligt att somna samma kväll. Håller man sig vaken ja då känner man sig som ett lik hela dagen och mitt problem är ändå att de är inte ens är säkert att jag ändå somnar på kvällen. JAG FATTAR FORTFARANDE INTE VAD ALLT DETTA BEROR PÅ???

 

Dom bra sömnperioderna
Dom finns iallafall och jag brukar för de mesta ändå kunna sova gott så jag kanske gör en för stor sak av detta trots allt. De bästa är när jag kan somna när jag vill. Jag sover då oftast bra och tungt. Jag får min 7-8 timmar. Man känner sig pigg och fräsch varje dag. Jag har de ofta så, men dessa perioder av dålig sömn som jag också har är sjukt jobbiga ...

Vad vill jag ?
Sova när jag går och lägger mig - Vara vaken och pigg under större delen av förmiddagen, eftermiddagen och en stund på kvällen (jobbar jag kväll så vill jag somna när jag går och lägger mig typ vid midnatt)

Just nu är de såhär med min sömn
Jag sover ganska mycket, men på helt fel tider (på dagen liksom). Jag vet inte hur jag ska komma ur de? Jag har ingen panik över de än egentligen för jag har ju nu 2 veckor framför mig  där jag inte behöver stiga upp på morgonen.

Jag skulle vilja veta varför detta är som de är med mig just nu? Något fel gör jag ju eftersom jag kan känna mig trött, men inte somnar av de. Hur mycket påverkar allt man gör och känner sömnen? Oro, stress, träning, jobb, mat. Eller är de bara att jag måste bryta ett mönster? De borde gå att påverka tycker jag på något sätt, men jag vet absolut inte hur de ska gå till? De finns ju perioder då jag  sover bra. Vad gör jag då som jag inte gör nu? Detta är ju en hel vetenskap och jag tror aldrig jag kommer att  fatta detta...






Fredrik
12 December, kl. 01:03 | Blogg;

Hej kan du hälsa och säga grattis till min fästmö Malin på våran årsdag? att jag saknar henne och jag ser fram emot att vår avkomma kommer till livet om ca 8 månader! :) samt kan du upplysa henne om att ungen ska heta Danne efter dig! ;)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE