New York 2011 !





De stora resan på många sätt blev detta. New York var verkligen större än jag trodde. Jag visste att de skulle vara stort, men detta var sjukt stort. Jag fick gå upp tidigt på morgonen och stressa runt för att hinna med allt jag ville göra. De finns så mycket mer jag skulle kunna ha gjort men man hinner inte med alt såklart.

Denna gången var jag lite orolig någon vecka innan jag skulle åka. Stormen Irene drog fram i USA och bla hade SAS helgen innan jag skulle åka ställt alla sina flyg till New York. Jag fick ju tankar direkt som att nu kommer jag inte iväg som de var tänkt. Jag var väl aldrig orolig för att de inte skulle bli någon resa, men man har ju liksom tagit semester och planerat en del innan detta så det är inte helt lätt att bara ändra allt.

De blev iallafall en resa som planerat. Men de strula lite i början. Jag sov en natt på Hotell Landvetter. Jag hade bokat ett rum dagen innan jag skulle flyga till New York. Mest för att slippa gå upp så tidigt den dagen jag skulle åka. När jag kom ner med den bil jag hade lånat och skulle gå från parkeringen till hotellet så gick hjulen på resväskan sönder. Jag fick från och med nu bära runt min tunga resväska vid flera tillfällen under denna resa. De vad de första som blev jobbigt.

De andra hände när jag satt på rummet. Glad var jag för att jag insåg att snart bär de av till New York:) Tre resor på ett år ! Nu har jag snart lyckats med detta som var min dröm. Vad passar inte bättre än att fira med skumpa. Jag började skruva på en flaska, men jag var inte beredd på att korken skulle flyga upp så snabbt så de sa bara pang och jag fick den precis över ögat. Efter att hjulen hade gått sönder på resväskan och en skumpakork som flyger upp över ögat, detta är inte min dag tänkte jag. Tur att jag hade två flaskor med mig. Med den andra gick de bättre. 


Detta lilla misstag var något jag fick leva med sen under hela resan. De finns några bilder från New York på min blåtyra.



Programmet var späckat. Jag hade en ganska lång lista på vad jag ville göra i New York under mina nio dagar där. Jag hade många upplevelser och jag har fått minnen för livet. 


Ett stark och ganska sorligt minne som jag har från New York är en tjej som jag såg sitta på gatan med en hund brevid sig. Framför sig hade hon en skylt där de stog: Jag har inga pengar. Jag har inget jobb och jag har ingen bostad. Vad du än ger mig så blir de till det bättre...  
Jag hade svårt att bara passera henne utan att ge  henne något. Jag gav henne så mycket som 50 dollar. Hon blev väldigt förvånad, men tackade otroligt artigt. Efteråt förstog jag vilket tufft klimat det är i New York. Denna tjej såg ut som vem som helst. Hon var defentivt ingen pundare, missbrukare eller alkoholist.  Ändå har de gått illa för henne i livet av någon anledning. Jag visade en liten medmänsklig gest till en person som jag är säker på hade klarat sig hur bra som helst om hon tex hade bott här i Sverige. Men i New York är de ett helt annat klimat och många där måste verkligen kämpa, jobba och slita jämt för att kunna försörja sig. En del klarar inte det utan hamnar tex  på gatan av olika anledningar. Jag tänker ofta på just detta med denna tjejen som jag gav 50 dollar. Har svårt att släppa det. Så är de och så kommer det att vara.










Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE