De viktigaste är ju att man trivs.

Tjena Danne!

Hoppas du inte tar det här på fel sätt men varför byter du inte jobb? Jag får känslan av att du vill leva ett liv du inte riktigt kan och därför blir du tvungen att göra en budget inför varenda liten resa/sak.

Åter igen, hoppas du inte tar det på fel sätt!

Mvh Calle


Byta jobb är inte något jag vill göra. De viktigaste för mig när de gäller arbete de är att jag trivs med de jag har som yrke. Man lägger 40-50 timmar i veckan av sin tid på just arbete. Trivs man inte med de så blir en stor del av ens liv ganska jobbigt tror jag. De viktigaste för mig är att jag trivs med de jag gör och inte hur mycket pengar jag tjänar på de. Jag har en lön som är normal för en bussförare. Jag kan leva på de och jag trivs med jobbet . Jag trivs på mitt jobb och de får mig ju att må bra så jag vill absolut inte byta.

 När de gäller att planera och göra budget så behöver jag ju bara göra de när de gäller att få loss mycket "cash". Då känns de tryggare att räkna , vara lite snål och noga med pengar då. När de gäller mindre saker så krävs de inte så mycket. Jag kan ju varje månad lätt spara 7000 kronor. Då kan jag ju teoretiskt sett också lätt bränna 7000 kronor  varje månad om jag väljer att inte spara dem. 7000 kronor kan man få mycket för och jag behöver inte göra en budget för att se om jag klarar de eller inte. Om de nu inte är så att man har lite större saker på gång än något för 7000 kronor. Tre resor på ett år är ju lite större saker. Dessutom tycker jag de är ganska kul att göra en budget och planera saker som kostar en del. De är iallafall en rätt skön känsla när man lyckas. 

En grej till :

 Om jag skulle byta jobb så skulle de ju med största sannolikhet bli på ett ställe som ligger längre ifrån mitt hem än vad jag har idag. Förmodligen skulle de kräva en bil och då skulle jag ju defentivt inte kunna att lätt spara 7000 kronor varje månad. Om jag skulle hitta ett jobb där jag kanske tjänar 2000 mer så skulle de säkert ändå ätas upp av den bil som jag då med största sannolikhet skulle behöva. Jag har svårt att se att jag kan få de bättre än vad jag har de idag. Åtminstone som mitt liv ser ut för tillfället.

Att byta jobb gör inte att jag automatiskt får de bättre.





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE