Resor - Renovering - Lån

Hej på er denna söndag!

Jag sitter här och tänker, vänder och vrider på allt möjligt. Inser att nästa vecka börjar en ny arbetsvecka med många dagar av upp tidigt på morgonen. Känner ingen större glädje över att behöva ta mig upp kl 03:00 under 4 dagar nästa vecka. Jag hoppas ändå att de blir bra fart på mig nästa vecka och jobba känner jag för och göra inga problem. De är bara att man ska gå upp som inte känns bra just nu. Hoppas jag tar mig till gymmet också. Jag har varit slö denna vecka med detta och vill ha ändring på de. För de är något jag tycker är kul när man verkligen är igång med detta.

Mina resor ? Jag tittar inte mer på de nu. Visst finns de kvar att göra , men inget kan jag egentligen göra nu. Jag vet hur mycket pengar jag behöver spara och de går bra att med detta. Vart jag ska resa efter New York vet jag inte än, men jag har tittat och grottat ner mig i massa olika aternativ, men de blir inte bra att fatta något beslut nu. Känns bättre att vänta till efter New York. Då vet jag hur "läget" ser ut och då kan jag ganska lätt komma på vart jag kan "tagga" iväg, en tredje resa 2011. De gäller hela tiden i detta med mina resor. Jag fattar beslut för vad jag vet och ägnar mig inte åt vilda gissningar. Dessutom jag "taggar" ingenstans om jag inte har pengar till de. Jag skulle aldrig någonsin låna pengar för att få ihop till en resa.

Nu då när jag känner att detta med mina resor är under kontroll och jag inte kan göra så mycket mer just nu så har jag ju såklart börjat kika på andra saker. Thats me liksom.... Jag har ju länge funderat på att renovera min lägenehet. När jag nu sätter mig ner och funderar på vad jag egenetligen vill så inser jag att detta är kanske ett för stort projekt för mig. Även om de kan vara för tidigt att säga. Men man kommer inte ifrån att de handlar om väldigt mycket pengar (mycket mer än dessa resor) Men för att ändå inte bara ge upp min lilla dröm sådär så kan man ju fundera lite såhär.

1 Man skulle kunna börja tapetsera i rummen och köket. De är ändå något som jag kan spara ihop pengar till ganska lätt. De är något som defentivt skulle göra att lägenheten ser betydligt fräschare ut. De är en bra början och de vet jag att jag klarar.

2 När man har tapetserat då kanske man kan börja att fundera på hur man vill att de nya köket ska se ut. Ett nytt kök kostar, men jag tänker att om jag klarar av att betala 3 resor på ett och samma år så ska jag väl kunna få ihop cash till ett nytt kök?

3. Kök och badrum är de som verkligen kostar pengar när vi snackar renovering och när jag tänker på hur mycket de är så känns de som att detta projekt är lite för stort för mig. Men badrummet är gammalt och de är de inte bara i min lägenhet som det är så utan i dom flesta andra lägenheter i denna fastighet är de likadant. Jag hoppas på att min bostadsrättsförening snart kanske beslutar sig för att göra en stammrenovering av alla badrum i fastigheten. Skulle de vara så att man snart gör detta så känns ju detta med renovering  helt plötsligt inte som ett allt för stort projekt i alla fall.

Detta kan man vända och vrida på och de gör jag också. Man skulle ju kunna låna pengar till detta. De är ändå något som jag kan tänka mig att låna pengar till. Att låna pengar till något som hela tiden stiger i värde känns som att de kan vara en bra investering. Lägenheten som jag bor i har under några år stigit i värde med de femdubbla. 

Fast om jag ska låna pengar då vill jag såklart lösa mitt bostadslån först. De är också något jag  funderar på. Ska jag ta nya lån så vill jag defentivt göra de. Att göra de är inte omöjligt.(lösa lånet) De krävs pengar, men jag kan säga de igen. Klarar jag 3 resor på ett och samma år så fixar jag de lånet jag har också, för mer pengar rör de sig inte om. 

Detta som jag funderar på och vänder och vrider med är ju ganska tråkiga saker att göra. Va fan! Har man så mycket cash att bolla med så är de ju roligare att resa till utlaandet eller "tagga" till stockholm typ och bränna pengar på allt roligt som finns att göra där. Eller bara leva i känslan av att inte behöva bry sig om pengarna räcker till denna månaden eller om jag ska behöva ta från sparkontot som jag ska ha till att lösa bostadslån eller renovering av lägenheten. Men tyvärr så är de ändå så att de tråkiga känns mer RÄTT att göra (Renovera och lösa bostadslån) Eller är de så att man ska göra de som är roligt först, nu när man är pigg, frisk och ung???

Jag vet inte, men nu är ju detta bara något som jag funderar på och jag gör inte mer med detta just nu. I år är de resor som gäller, och så är de .....

Over And Out !

Kram..





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE