Tid...?

"På lång sikt är vi alla döda"
J.M. Keynes




Oavsett var man befinner sig i livet. Oavsett om man är fattig eller rik så är tiden någon som alla har lika mycket av. Pengar kan man lägga på hög och många gör de. Fast jag tror inte de riktigt är min stil. Däremot så sparar jag gärna pengar och lägger dom på en hög tills högen växer så mycket så jag kan göra de jag vill eller har drömt om.

När man har sparat ihop tillräckligt mycket pengar så kan man göra något annorlunda med den tiden som man har till sitt förfogande. Jag vill gärna också ha kul samtidigt som jag sparar pengar. Bara man kan bestämma sig för vad man vill göra så går faktiskt de mesta att genomföra. Pengar kan man spara på hög, men tiden kan man inte spara. När en dag har gått så är den borta och de kommer en ny dag och förhoppningsvis får du ny tid till ditt förfogande. Man vet ju aldrig hur mycket tid man får. En del människor får leva länge och andra inte.

Jag pratar mycket om att leva i nuet. Leva i nuet funkar alltid. De är något jag tränar på varje dag. Jag får ofta bevisat för mig att de många gånger hade varit bättre. Tänk va många de är som dör och lämnar efter sig flera miljoner kronor. Tänk vad många gånger som jag själv har oroat mig för något som oftast inte händer, och om de händer så blir de inte som jag har tänkt mig i alla fall.  

De kan också vara farligt att skjuta upp saker man vill göra för långt framåt i tiden. Lever man inte i nuet utan tänker att allt de där ska jag göra sen. Tex när jag blir pensionär så kanske man före pensionsdatumet får en tegelsten i huvudet. De känns ganska meningslöst att springa igennom livet och förbereda saker som man ändå inte vet om man kommer att hinna genomföra. Jag kan inte säga att jag till 100% hela tiden lever i nuet. Jag har ju tre saker som jag tänker välja mellan: Jorden runt resa, renovera lägenheten eller åka på en billigare resa än jorden runt och samtidigt betala av hela mitt bostadslån. Något av dessa alternativ kan jag genomföra nästa år. Tidigare känns ganska omöjligt, men tiden går fort och snart är man där för jag tror och hoppas att jag får leva många år till.

 Sen har jag en plan för kanske 15 år framåt. Detta trots jag att jag vill leva i nuet ? De är att om 10 - 15 år vill jag kunna skriva miljonär i visitkortet. Varför tänker jag så nu när jag vill leva i nuet ? Ja en enkel förklaring på de är att jag tänker bara sätta av några hundra kronor i månaden i något som jag tror ger bra avkastning. Pengar kommer till pengar och man får "ränta på ränta effekten". Dessutom tänker jag också så att tex 400 kr i månaden kan jag även om jag inte placerar dom pengarna i något bra, så kan jag vara utan dom. Jag har då misslyckats, men jag har ändå gjort ett försök. Samtidigt kan man ju bli miljonär på många andra sätt också. De är ju bara att testa, se om de funkar och hoppas att de gör de. Jag har ju tex just nu en lägenhet som är värd minst 500 000 (halv miljon)

Tiden är den som är viktig, inte pengarna. Fast har man pengar har man större möjlighet att göra dom saker som man drömmer om. Man ska göra de man drömmer om och jag vill göra de så fort som möjligt innan tiden för mig är ute.

Kram...





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE