3 saker som snurrar i Danne's huvud.

De finns tre saker som snurrar mer i mitt huvud just nu än allt annat. Jag känner ingen oro och jag vet att om de inte sker några stora förändringar i min ekonomiska situation så kommer jag ha råd. De handlar om 3 saker. De handlar om saker som jag vill göra om ca 1 år. Vad ska jag göra ? Ska jag ta chansen när jag har chansen ? Jag vet inte och de är något som snurrar i mitt huvud.

Vad de handklar om är om jag ska :

* Renovera min lägenhet

* Betala av hela bostadslånet

* Åka på min väl planerde JORDEN RUNT RESA

Detta är 3 saker som kostar ganska mycket pengar. Att få ihop pengarna är inte problemet utan mitt bekymmer är som vanligt att jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska välja. Jag inser att jag inte kan göra alla dessa saker inom 1-1,5 år, men inom några år så skulle de kunna gå att lösa alla tre alternativen.

Jag har bara, som jag alltid har: Svårt att betsämma mig !

Renovera min lägenhet är inte fel beslut om jag skulle välja att starta de projektet om ca 1 år. Anledningen till att jag måste vänta är att jag  först vill spara ihop pengarna. Jag börjar inte nu och så blir de halv färdigt och så får jag vänta ett tag och så börja igen. Nej ! Ska jag göra detta då ska jag blåsa ur hela lägenheten och göra helt nytt överallt och de får inte ta mer än några månader sen ska de vara klart. Detta är naturligtvis ett bra alternativ för de är alltid bra att fräscha upp sin bostad. Värdet på i mitt fall lägenheten stiger ju med kanske flera hundra tusen om man renovera för ca 100 000 som jag har tänkt mig att de kommer att kosta. Anledningen till att jag måste räkna med att de kostar så mycket är att jag inte kan göra så mycket själv utan jag måste nog ha "yrkesfolk" som kan allt jag vill göra. Jag skulle säkert kunna få lån i banken redan nu och kunna dra igång. De brukar inte vara något problem att låna pengar till bostaden. Men jag är lite försiktig med att ta lån när jag redan ligger och betalar på ett annat. Bostdslånet som jag tog när jag köpte min lägenhet.

Detta lån är den andra tanken som jag funderar på. Att betala av hela bostadslånet och bli fri från skulder. De är ca 50 000 de handlar om så jag skulle redan nu kunna fixa detta. Dessutom kommer jag ju om jag löser lånet spara ca 1000 kr i månaden och de är ju 1000 kr netto rakt ner i egen ficka. De är 1000 kr lägre hyra och de innebär ju att även när hyran stiger som den gör varje år så kommer jag antagligen fortfarande att betala lägre hyra om tex 5 år än vad jag gör idag med amortering och ränta på bostadslånet. Dessutom om jag betalar av lånet på dom sparade pengarna som jag sparar fram till slutet på nästa år så har jag ju även råd med en resa. Men jag tror att min lyxiga JORDEN RUNT RESA inte går att genomföra utan man får då göra något annat. Och de är där själva problemet ligger när jag ska betämma mig.

Jag har väl planerat min JORDEN RUNT RESA. De handlar inte om att vara borta så länge. Vi pratar 3-4 veckor, men kostar ändå ganska mycket pengar och en orsak kan vara att jag är av åsikten att ska man resa någonstans så ska man bo bra. De är de värsta jag vet när man kommer till något ställe och sängen inte är skön, rummet är Ofräscht eller något annat som man stör sig på. Jag tycker mycket av semestern blir förstörd om man inte bor bra. Dessutom är de ju så att jag fast jag inte tänker vara bort så länge så vill man ju ändå hinna med att se och göra en hel del och då om man tittar lite på vad som är värt att se och vad de finns att göra på dom olika platserna så kommer man inte ifrån att de kostar en hel del pengar. Denna resa är ju inget som man tjänar på direkt. De är bara en stor tung utgift. Samtidigt om man någon gång i livet ska komma iväg på en sådan här resa så är de nog nu jag ska passa på. Man vet ju inte vad som händer om några år. (egentligen vet man ju inte vad som händer om en minut heller). Då kanske de inte går av olika anledningar och då tror jag att jag kommer att ångra mig att jag inte tog chansen att fara jorden runt när jag kunde.

 Dessutom kan man ju alltid renovera lägenheten vid ett senare tillfälle. De är ju inte akut på något sätt just nu. Jag amorterar redan nu av på bostadslånet så någon gång i framtiden har jag ändå löst detta också om jag får leva och ha hälsan. Dessutom vet man ju inte om jag någon dag av olika anledningar blir tvungen eller vill sälja denna lägenhet som jag bor i. Som de ser ut nu så tror jag att jag får 500 000 kr för min lägenhet. Grannen har sin till salu och utgångspriset är på just 500 000 kr och den lägenheten är lika stor som min.

Som sagt jag jag vet inte riktigt vad jag ska göra. De bästa jag kan göra just nu är nog att spara pengar och vänta in tiden. Just nu kan jag inget göra. Frågan vad ska jag göra när jag kan göra något ? Kommer jag att kunna betämma mig någon gång ?

Kram..





Linda
09 September, kl. 11:24 | Blogg;

Om du verkligen ska "blåsa ut" hela lägenheten och ta hjälp av riktiga fackmän, får du nog räkna med en budget på lite högre än 100.000.....

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE