Ett mail !

Tjena Danne!

Vill först och främst tacka för en fin-fin blogg...den gör mig otroligt glad Ler med öppen mun

Nu är det så att jag har mina planer på att kanske flytta hemifrån och tänkte att du kanske har några bra tips i ämnet.
Jag har precis fyllt 20 år och känner att jag skulle ha råd att flytta hemifrån nu. Hur långt från mina föräldrar borde jag ta och flytta, vad är för och nackdelarna? Hur stor lägenhet bör man ha för att ha plats för en massagestol och hur mycket kostar en sån egentligen? Har du en stor lägenhet? Har du några inredningstips och affärer som är bra för detta? Hur gjorde du själv när du flyttade till en egen lägenhet och hur gammal var du då?
Jag har sparat pengar jäääättelänge nu och jag hoppas få lite saker i julklapp som jag kan ha typ som köksgrejer och sånt. Men jag kanske borde köra dannestil och köpa all mat ute istället så slipper jag så mycket disk för det tycker jag är superdupertråkigt.

Hade varit jättetacksam för alla svar jag kan få!

Tjör hårt!

mvh
Peter





Hej Peter !

Jag ska försöka ge dig några flytta -hemifrån tips. Du känner nog bäst själv om dom funkar för dig. Jag börjar med att ge dig lite att fundera på och sen ska jag försöka svara på dina frågor. En enkel sanning är att de inte finns några enkla svar .

Först och främst får du försöka hitta en bostad. De finns några olika sätt:

Mäklare, fastighetsägare, kommunal bostadförmedling, dagstidningar (kolla annonser) och sen kan man ju fråga runt bland folk man känner. När du har hittat någonstans att bo så tycker jag att man ska kolla om man kan få bostadsbidrag från Försäkringskassan. Hur långt från dina föräldrar du bör flytta får du avgöra själv. Har du jobb i någon stad så är de ju såklart bra att komma så nära jobbet som möjligt. På de kan man spara mycket pengar. Bra att veta är att man kan göra avdrag för dubbel bosättning om man bor hemma och tillfälligt tar jobb på annan ort. 

Jag vet inte hur mycket pengar du har att "bolla" med så jag kan inte säga hur stor lägenhet du ska skaffa dig. Om de är en lägenhet du är ute efter vet jag inte. De finns ju hyreslägenhet, bostadsrätt. Du kan även hyra i andra hand. Ett billigt alternativ är att hyra ett färdig möblerat rum. De kan ju också vara så att studentbostad eller kollektiv funkar för dig. Har du jäkligt mycket pengar så kanske du ska slå till på villa.

Hyra lägenhet
Att hyra en lägenhet är nog de första man tänker på när de är dags att flytta hemifrån. De kostar inget utan du betalar ju bara hyra månadsvis. De kan vara svårt att få ett kontrakt om man inte har ett arbete/fast inkomst.

Bostadsrätt
En bostadsrätt är oftast en lägenhet, men de kan också tex  vara ett radhus. Du lägger en insats som består av en summa pengar. Du köper inte bostaden utan rätten att få bo i den. Du betalar en månadshyra till bostadsrättsföreningen. De brukar ofta vara en lägre hyra än om man hyr en lika stor lägenhet utan insats.


 Om du vill ha en massagestol så får den nog plats för den är inte mycket större än en vanlig fotölj. Priserna på en massagestol varierar. Jag har sett allt från 1500 - 50 000 kr. Min massagestol kostade 15 000 kr.

Ikea har något startpaket som funkar och jag tror även de är bra att börja där när de gäller möbel-inköpen. Men jag säger de igen, jag vet inte hur mycket pengar du har att "bolla" med.

Inredningstips ska du nog inte fråga mig om. Jag bryr mig inte alls om de hemma hos mig.

Hoppas de går bra nu ! 

Lycka till !








Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE