Angående de att jag förlorar ränta

Fick en kommentar i detta inlägget angående att jag betalar mina räkningar långt före förfallodagen och därigenom förlorar ränta.

Jolin:

Alla stormrika väntar med att betala sina räkningar, det betyder att de får mer ränta på sina pengar. Om du betalar in din hyra i 1mån förväg så får ju banken 1månads ränta istället för du! Ett litet spartips från en ekonom ;)Danne : Ja ser de som ganska ovesentligt att jag förlorar lite på att jag sätter betalar mina räkningar i förskott. Hade jag just vart stormrik och haft hur många miljoner som helst på mina bank konton är de naturligtvis en annan sak. Räntan de kontot där mina pengar dras är så lite så har man bara några tusen på de kontot där räkningarna dras så märks så himla mycket. Dessutom är de ju så att banken tar en avgift varje år för tex visa kortet. De avgiften tjänar jag ändå inte in på räntan som jag får.

När man som jag bara har några tusen lappar på mitt lönekonto så är den där lilla räntan inte mycket att bry sig om. Jag betalar mina räkningar när dom kommer så är jag av med dom. samtidigt känns de som att jag mycket snabbare närmar mig mina mål i mitt sparande när jag tex nu nästa månad inte behöver betala några räkningar alls på den lön som snart kommer till mig. Jag kommer på nästa lön Kunna ha mer sparande än utgifter.

Kram...

k2
10 October, kl. 23:58 | Blogg; http://alternativportalen.wordpress.com

inflationen är just nu ca 1.8%. Har du mer ränta än det på ditt lönekonto? Mitt lönekonto ger nästan ingen ränta alls. Fast det gör mig inget. Ränta är skit!http://alternativportalen.wordpress.com/2010/10/24/vart-ekonomiska-system-del-5-sanningen-om-rantan-och-hur-du-beraknar-dina-verkliga-skulder/

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE