Dagens Dannetanke.




Vi som bor i Sverige har de väldigt bra. De kan man nog lugnt säga om man tittar runt lite i övriga delar i världen.
Ändå finns de väldigt många människor i Sverige som mår dåligt. Jag ser forskningsresulatat som visar på att väldigt många människor har recept på antideprisiva medel. Varför mår många så dåligt när vi har de väldigt bra ?

De finns säkert en massa olika förklaringar till detta. Många kanske känner sig pressade att hinna med vardagens alla krav. Pengar är säkert en väldigt vanlig orsak till att många mår dåligt för man känner oro och ekonomisk stress för de som komma skall, vilket man inte alltid vet någonting om egentligen..

De är ju inte alls konstigt att man känner sig pressad, stressad och orolig när de gäller pengarna. Pengar är ju en viktig del i våra liv. Du kanske har en bra lön och pengar kommer in varje månad och de känns bra. Men jag har funderat på en sak : Är de inte så att allt fler och fler vill åt dina pengar? Reklamkampanjer visar hur bra man mår av att dricka en viss sorts kaffe. Den visar att du nog måste köpa lite nya kläder, din tv kan du byta ut för du behöver ha en bättre. Ja ! jag kan fortsätta i evigheter....

 Pengar, stress och oro tror jag är 3 orsaker som ofta gör att man mår dåligt.

Jag tror att de är viktigt att man inte jämför sig med andra. Om din kompis har en ny fin Iphone så behöver ju inte du stressa upp dig över de och tänka att en sån vill jag också ha. Samma är de när man ser att grannen har köpt en ny bil då vill man kanske själv ha en också. Man tar ett lån och så är man inne i en negativ och ond cirkel av skulder och man har en  bil som miskar i värde för varje månad som går.

Du blir inte lyckligare av att köpa på dig en massa saker som du ser att andra har. De gör dig inte till en sämre människa för att du inte har de som en del andra har. Risken är bara att du just blir mer stressad om du går runt och just jämför dig med andra och hela tiden vill ha de som dom har.

Vill man ha något ! Spara pengar och köp sen ! Din stress och oro minskar och du kommer att må mycket bättre när du känner att du kan köpa något som du själv har sparat ihop pengar till.

Kram..





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE