Man får precis som man vill och de är alltid bra sevice !

Hej igen !

Solen steker och de är väl de enda som är jobbigt. De har blivit en promenad ute på gatorna. De är fantastiskt hur människorna här bemöter oss turister.Den lokala befolkningen är så klart som alla andra att är man en försäljare så vill man sälja, men säger man att man inte är intresserad så säger dom bara ok. Have a good time sir, welcome back eller något. 

De är ett fantastiskt ställe jag har hamnat på. Jag bor här på Duangjitt som om jag inte är felunderrättad så ska  detta vara största resortet i Patong. Här finns allt på ett och samma ställe . Spa om man vill ha Thaimassage. Restaurang och bar. Som gäst får du 2 flaskor vatten gratis varje dag. De räcker inte, men de är ännu ett tecken på att den lokala befolkningen bryr sig om och är mån om turisterna. De finns pooler inne här på området, vakter vid grinden, internet cafe. De är lugnt och fridfullt. Det är väldigt rent överallt och har man ett problem så får man den service som man vill ha och dom jobbar på tills dom har löst ditt problem vad de än kan vara och hur lång tid de än tar. 

Samma sak gäller utanför resortet. Jag tog en liten promenad tidigare idag. Jag gick några hundra meter. På den korta tiden får jag  frågor av den lokala befolkning  var tionde meter under hela vägen: Do you need some help ? Eller TAXI sir ! 

Jag ville just nu inte ha något. Jag gick mest ute för att vänja mig lite vid solen och känna på lite hur de fungerar att vistas här. Jag gick in i en liten affär som man typ kan jämföra med en bensinstation i Sverige. Jag köpte 15 flaskor med vatten för dricka kranvatten i Thailand är farligt för de är så mycket farliga bakterier i den.
När jag hade betalat mina flaskor till den lilla tjejen som säkert inte var längre än 150 cm och vägde kanske 40 kg. Så bugade hon precis som om jag hade köpt hela affären. Dessutom tackade hon för att jag själv
lade i mina flaskor i min ryggsäck.Jag tittade till hur de såg ut på stranden som bara ligger några hundra meter från resortet där jag bor. Jag plockade ut 15 000 baht i en av alla automater som finns längst vägen. Vet inte hur mycket 15 000 baht  är i svenska pengar men de känns som jag klarar mig ganska länge på de här omkring. Att tex surfa på internat här på resortet kostar 1800 baht för sju dygn.  

Behöver jag säga att de känns som att vara i paradiset och ändå har jag egentligen inte gjort något än. Efter denna lilla promenad som ändå tog lite tid så gick jag tillbaka till resortet igen. Jag klarar inte att vara ute i solen så länge än. Den är så stark och man blir genomblöt bara på några minuter. Så vill man ta sig ner till centrum så är de bästa man kan göra att gå ut och ställa sig utanför resortet så tar de 15 sekunder innan någon ropar taxi sir. Eller så kan man stoppa dom blå lokala bussarna. De funkar inte som hemma att man står vid en hållplats och väntar. Nej, här så sträcker man bara ut armen när man ser att  bussen kommer så stannar den och plockar upp dig.
De står även en bil 10 meter utanför resortet som frågar dig om du vill åka med en tur och tex titta på tigrar. 

 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE