Om jag visste de jag vet idag.

Jag hade ju min lilla pratstund med Linda förut och de kändes ju bra.

Jag hade en annan diskussion med en äldre herre igår. En arbetskollega som försökte ge mig några goda råd om vad jag ska tänka på när de bla gäller min privatekonomi. Nu och i framtiden.

Han började som många visa äldre män gör: Om jag visste när jag var ung de jag vet idag om pengar och pension då hade jag sparat när jag var yngre några hundra tusen så att  när jag den dagen går i pension hade haft  just några hundra tusen dom första åren i alla fall. Jag funderade lite. Vad menar han nu ? Han fortsatte med att säga att när man går i pension så kommer man inte att få ut så mycket så hur ska man klara om sig annars.

Jag fick därefter råd. 

Ha sa- Danne, spara pengar nu så du har när du blir gammmal.

 Jag svarade -De är ju inte troligt att jag kommer att klara att spara ihop flera hundra tusen tills den dag jag går i pension.
 
Han sa-  Du kan ta ett lån och lägga undan dom pengarna och bara betala av dom när du är ung.


 Jag sa- Men pension som man får varje månad den är ju inte allt här i livet.

För de första så har man kanske någonting att sälja när man blir så gammal som man faktiskt är när man blir pensionär.  För de andra  så tror jag att de man inte har köpt före man blir så gammal de behöver man förmodligen inte ha när man kommer upp i den åldern. Dessutom vet man ju inte ens om man lever och de finns ju allt för många människor som dör och lämnar efter sig massa pengar som dom inte får med sig när man svävar på högre höjder.


Jag tyckte de han sa var bra och de var värt att tänka på. Men problemet är att detta med att lägga massa pengar på hög för att man ska ha de bra när man kommer till en viss ålder som man ändå inte vet om man får uppleva de känns inte som jag direkt. Jag strävar ju hela tiden efter att leva i nuet och de gör man ju defentivt inte om man redan nu ska börja tänka på hur ens liv kanske kommer att se ut när man blir gammal om man nu får uppleva de.

Dessutom tror jag att när man väl befinner sig där med sin käpp och sitter i en gungstol då tror jag att man är glad så länge man lever och har hälsan. Pengar är nog inte så viktigt då. De är klart att man ska försöka att se till idag att man får de bra  när man blir gammal. Pensionsförsäkring finns de ju något som heter och den kan ju se ut på många olika sätt. Fonder , aktier, hus, bostadsrätt är ju några exempel på hur man kan få ut lite extra pengar när man blir äldre. Dessutom kanske de kommer fram att man har en rik släkting som har avlidit borta i Amerika och sen har du pengar för resten av livet. Ha ha.. De sista är väl inte troligt , men de är möjligt precis som mycket annat här i livet. De finns oändliga möjligheter att hitta sätt att tjäna pengar på och dom försvinner inte när du blir gammal. Jag tror på att de bästa är att leva i nuet i alla lägen, vad vi än diskuterar. Självklart vill man ha de bra när man blir gammal. De vill väl alla. Men man får ju inte glömma att njuta här och nu. Man har ju bara nu. De är ju egentligen de enda man vet.

Kram..





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE